Traži se potpuni konsenzus za Etički kodeks Sabora

07. travnja 2015.

Nakon dvotjedne stanke zbog uskrsnih blagdana, Hrvatski će sabor zasjedanje nastaviti u srijedu, 15. travnja, nakon čega će neprekinuto zasjedati do ustavne stanke sredinom srpnja, najavio je u utorak predsjednik Sabora Josip Leko.

Leko je, nakon sjednice saborskog Predsjedništva, izvijestio kako je na dnevnom redu nove sjednice 68 točaka, među kojima je najviše izvješća i zakonskih prijedloga u drugom čitanju.

Predsjedništvo je prihvatilo pokroviteljstvo nad obilježavanjem 100. obljetnice priznavanja islama kao jedne od službenih religija u Hrvatskoj te nad obilježavanjem 70. obljetnice pobjede nad fašizmom.

Odlučeno je i da će se osnovati posebna radna skupina za izradu etičkog kodeksa ponašanja saborskih zastupnika, a Leko je naglasio kako će se tražiti potpuni konsenzus, bez kojega taj dokument, uvjeren je, ne bi imao smisla.

"Etički kodeks ponašanja nema smisla nametati, onda nismo ništa postigli. Moramo doći do potpunog konsenzusa. Mislim da je etički kodeks od interesa Sabora i svakog zastupnika pa sam tu optimist", poručio je Leko.

chevron-right