Principi vlasti za 21. stoljeće

18. veljače 2015.

Povodom međunarodnog Dana otvorenih podataka, u Zagrebu, kao i u mnogim gradovima u svijetu organizira se CodeAcross - vikend građanskih inovacija. Kako bi raspravili aktualnu problematiku vezanu uz otvaranje baza podataka u Hrvatskoj te doprinijeli korištenju postojećih baza, udruge Programiraj za Hrvatsku i GONG u suradnji s Partnerstvom za otvorenu vlast organiziraju konferenciju „Principi vlasti za 21. stoljeće“ koja se održava u petak 20. i subotu 21. veljače 2015. u prostoru i uz partnersku podršku Sveučilišnog računskog centra, Josipa Marohnića 5, Zagreb.

Konferencija će biti otvorena panel raspravom u kojoj će sudjelovati Tomislav Vračić ispred Uprave za e-Hrvatsku Ministarstva uprave, poduzetnik Marinko Brkić Tot, ravnatelj Ureda za udruge Vlade RH Igor Vidačak, Povjerenica za informiranje Anamarija Musa te Eleanor Stewart, voditeljica Odjela za transparentnost Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.

Nakon toga, sudionicima će biti predstavljeni konkretni primjeri korištenja otvorenih baza podataka, poput ušteda na razini lokalne samouprave u Münchenu, stanja Središnjeg kataloga službenih dokumenata Republike Hrvatske i Registra udruga, načina korištenja Zakona o pravu na pristup informacijama ...

U subotu SRCE će biti mjesto za hackaton na kojem će se, u nekoliko radnih skupina, razvijati konkretne aplikacije poput one za postavljanje upita građana prema svim tijelima javne vlasti u skladu sa Zakonom o pravu na pristup informacijama te javne nabave i ostalih registara.

Više informacija o samom događaju možete pronaći na internetskoj stranici CodeAcross i Facebook eventu CodeAcross Hrvatska 2015

chevron-right