DIP strankama i zastupnicima: do 2. ožujka dostaviti financijske izvještaje

26. siječnja 2015.

Najkasnije do 2. ožujka, političke stranke, nezavisni zastupnici i nezavisni lokalni vijećnici dužni su nadležnim tijelima dostaviti te objaviti svoje godišnje financijske izvještaje, podsjeća u petak Državno izborno povjerenstvo (DIP) kojemu se, uz Državni ured za reviziju, ta izvješća i dostavljaju.

Političke stranke i nezavisni zastupnici financijske izvještaje podnose neovisno o vrijednosti imovine i visini ostvarenih prihoda. Dužni su, među inim, dostaviti izvještaje o prihodima i rashodima, o donacijama koje su primili tijekom prošle godine, godišnje programe rada i financijske planove za 2014. i 2015. godinu.

Kako su godišnji financijski izvještaji javni dokumenti, stranke i zastupnici moraju ih, najkasnije do 1. ožujka, objaviti na svojim internetskim stranicama.

Isti rok za objavu izvješća imaju i nezavisni lokalni vijećnici, s tim da ih mogu objaviti na svojim ili internetskim stranicama lokalne jedinice u kojoj djeluju.

Potencijalno zaboravne, DIP upozorava na administrativne i prekršajne sankcije. Osim toga, upozorava ih i da će, ne dostave li izvještaje ili ih se ne objavi, o tome obavijestiti Državno odvjetništvo, te predložiti nadležnim tijelima da obustave isplatu sredstava za redovito godišnje financiranje iz proračuna.

chevron-right