Interkulturalnost i manjinske kulture u odgojno-obrazovnom sustavu

23. siječnja 2015.

U cilju predstavljanja postojećih programa interkulturalnog učenja u formalnom i neformalnom obrazovanju te rasprave o mogućnostima za unapređenje postojećih programa među zainteresiranim dionicima iz škola, javnih ustanova i lokalne zajednice o mogućnostima unapređenja građanskog i interkulturalnog obrazovanja kako bi se svim učenicima osiguralo razvoj građanske kompetencije bit će održan okrugli stol 26. siječnja 2015. od 11:30 do 13:30 sati u Društvenom centru Rojc u Puli u organizaciji inicijative "Svi mi za Hrvatsku svih nas", Nansen dijalog centra Osijek, GONG-a i GOOD inicijative.

U školskoj godini 2014./2015. reformirano je građansko obrazovanje učenika u odgojno-obrazovnom sustavu. Ono uključuje i interkulturalno učenje koje ima za cilj potaknuti upoznavanje i uvažavanje kulturnog bogatstva i kulturnih različitosti.

Detalje možete pogledati ovdje, a Inicijativa "Svi mi za Hrvatsku svih nas", Nansen dijalog centar Osijek, GONG i GOOD inicijativa žele se osvrnuti na važnost intekulturnog obrazovanja, primjere dobre prakse neformalnih programa, važnost interkulturalne dimenzije naglašene u građanskom obrazovanju kao i mogućnosti razvoja interkulturnog obrazovanja kroz formalni sustav.

chevron-right