Hajdaš Dončić vrlo zadovoljan prispjelim ponudama za monetizaciju autocesta

12. prosinca 2014.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić izjavio je u petak kako je vrlo zadovoljan prispjelim poudama za monetizaciju autocesta, te istaknuo kako će konačna ponuda, koja će biti poznata početkom ljeta, biti konkuretna, ali da sukladno Zakonu o javnoj nabavi i ekonomskoj logici ne može govoriti o detaljima.

Na inzistiranje novinara nakon sjednice Povjerenstva za željeznicu, ministar je pojasnio kako bilo kakav komentar iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture može dovesti do poništenja cijelog natječaja, te da se ne smije znati ukupan broj "bidera" (ponuditelja), jer to Hrvatskoj jača pregovaračku poziciju.

Upitan o sljedećim koracima, Hajdaš Dončić je rekao kako će se proučiti prispjele ponude nakon čega slijede pregovori s ponuditeljima koji će trajati tri do četiri mjeseca. Potom im se šalje konačni prijedlog ugovora o koncesiji, koji mora biti verificiran od strane Europske komisije, odnosno njezina Vijeća za konkurentnost.

"Bez potvrde Europske komisije samog ugovora neće moći biti, kao ni njegova potpisivanja", poručio je. U konačnici, kada ćemo moći komunicirati, to će biti javno otvaranje ponuda idućeg ljeta, ovisno o tijeku pregovora, gdje će potencijalni koncesionari tada imati samo jednu obvezu - "da na crtu upišu iznos novca", dodao je Hajdaš Dončić.

Najavljeni referendum protiv monetizacije autocesta nije želio komentirati jer to, kako je rekao, nije u opisu njegova posla.

chevron-right