"Korak naprijed, natrag dva"

05. prosinca 2014.

Kako bi postigli što veći uspjeh u zaštiti ljudskih prava, socio-ekonomske uključenosti i rješavanju aktualnih društvenih problema, aktivisti i aktivistice iz organizacija i inicijativa civilnog društva, sindikata, akademske zajednice i obrazovnog sustava razmijenit će ideje i dobre prakse na konferenciji „Korak naprijed, natrag dva“ u srijedu 10. prosinca 2014. od 9:30 do 17:00 u Hotelu International, Miramarska 24, Zagreb.

Uoči toga, radi promocije i rasprave o ženskom mirovnom aktivizmu u Hrvatskoj i regiji aktivistička inicijativa SVI MI - Za Hrvatsku svih nas organizira izložbu i panel raspravuŽensko ne nasilju, ratu i isključivosti 90-ih u utorak 9. prosinca 2014. u 18:00 u Kinu Europa, Varšavska 3, Zagreb. 

Večernji program obilježavanja Dana ljudskih prava prilika je za uvid u događaje iz svakodnevnog života psihički oboljelih osoba kojima kvalitetu života dodatno ograničavaju duboko ukorijenjeni stigmatizirajući stavovi i predrasude društva. U produkciji Udruge za unaprjeđenje duševnog zdravlja „Vrapčići“ iz Slavonskog Broda održava se edukativna i zabavna kazališna predstava  Zavirite u moj film u srijedu 10. prosinca u 18:30 u Studiju smijeha, Vlaška 92, u Zagrebu.

Detaljan raspored događanja i govornika pročitajte u prilogu

chevron-right