„Nema reforme bez stručne pripreme, socijalnog dijaloga i političkog konsenzusa“

03. studenoga 2014.

Da bi upozorili kako bez djelotvorne javne uprave nema ni demokratskog pravednog društva, niti održivog gospodarstva, GONG, Platforma 112, Institut za javnu upravu, Hrvatski pravni centar, Odsjek za javne politike, menadžment i razvoj Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj, Matica hrvatskih sindikata, Nezavisni hrvatski sindikati i Savez samostalnih sindikata Hrvatske održat će u utorak 4. studenog 2014. u 10 sati u prostorijama GONG-a, Trg bana Jelačića 15/4 konferenciju za medije.

Povodom javnog savjetovanja o nacrtu Strategije razvoja javne uprave do 2020. godine, naime, zajednički su reagirali GONG i Platforma 112, Institut za javnu upravu, Hrvatski pravni centar, Odsjek za javne politike, menadžment i razvoj Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj, Matica hrvatskih sindikata, Nezavisni hrvatski sindikati i Savez samostalnih sindikata Hrvatske.

Vladi, Saboru i Predsjedniku RH uputili su otvoreno pismo kojim ih pozivaju da osiguraju široki i održivi politički i društveni konsenzus za provedbu Strategije razvoja javne uprave u njezinom ukupnom trajanju do 2020. godine. Traže da se, nakon dodatne stručne pripreme, nacrt Strategije raspravi sa socijalnim partnerima na Gospodarsko-socijalnom vijeću te uputi u Hrvatski sabor koji bi obvezao ovu i sve buduće Vlade na njenu intenzivnu i temeljitu provedbu, a na konferenciji će govoriti prof. dr. sc. Ivan Koprić, predsjednik Instituta za javnu upravu i Marina Škrabalo iz GONG-a te drugi predstavnici potpisnika.

chevron-right