Na štandu je ekipa!

17. listopada 2014.

Prikupljanje potpisa za referendum protiv davanja autocesta u koncesiju u punom je jeku i svaki je potpis zlata vrijedan, baš kao i svaki sat volontiranja. Stoga, iinicijativa "Ne damo naše autoceste!" poziva sve građanke i građane da se uključe u akciju prikupljanja potpisa za referendum protiv davanja autocesta u koncesiju koja je počela 11. listopada i trajat će do 25. listopada na području cijele Hrvatske.

GDJE POTPISATI

Kako volontirati?

Odradite smjenu, volontirajte tri sata na štandu inicijative Ne damo naše autoceste! u vašem dijelu grada ili u blizini vašeg radnog mjesta.

Nakon što ispunite obrazac, kontaktirat će vas netko iz najbližeg volonterskog centra.
Vaše podatke se neće širiti dalje, niti koristiti u druge svrhe.

Besplatni broj telefona za volontere: 0800 4229

Ispunite obrazac za volontiranje

O INICIJATIVI „NE DAMO NAŠE AUTOCESTE“

Inicijativu Ne damo naše autoceste! pokrenula su dva cestarska sindikata (Nezavisni cestarski sindikat i Sindikat radnika Hrvatskih autocesta i cesta), sedam organizacija civilnog društva (Mreža mladih Hrvatske, Pravo na grad, Zelena akcija, GONG, Centar za mirovne studije, Savez udruga Klubtura, Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju) i pet sindikalnih središnjica (NHS, SSSH, MHS, HURS, URSH). Ovih 14 organizacija osnovalo je Organizacijski odbor za izjašnjavanje birača o potrebi da se zatraži raspisivanje referenduma o uređenju pitanja davanja hrvatskih autocesta u koncesiju, a inicijativi su se priključile i brojne druge organizacije (sindikati, udruge) i građani iz svih krajeva Hrvatske.

Inicijativa se okupila sa sljedećim ciljevima:

  • spriječiti predloženo davanje hrvatskih autocesta u koncesiju koje je prometno, ekonomski i društveno štetno;
  • aktivno uključiti građane u odlučivanje o ovoj važnoj društvenoj temi;
  • stvoriti temelj za dugoročnu suradnju organiziranog civilnog društva, sindikata i građana oko pitanja upravljanja zajedničkim dobrima.
chevron-right