"Nema favoriziranih i marginaliziranih, svi su dobrodošli - sviramo!"

05. rujna 2014.
U Slavonskom Brodu emitirati je počeo Radio 92FM - neprofitni radio koji je pokrenulo slavonskobrodsko Društvo multiple skleroze.

Sredstva za taj medijski projekt udruga je dobila putem natječaja Europske unije. "Htjeli smo približiti i olakšati pristup medijskom prostoru svima kojima je to potrebno, posebno marginaliziranim skupinama", kaže Željko Pudić, predsjednik Društva multiple skleroze. Od ideje do pokretanja nove radio postaje prošle su dvije godine, a iz iskustva Brođana sada žele učiti mnogi.

Ideja se, kaže voditeljica projekta Anica Radman, nametnula u dugogodišnjem radu s udrugama na projektima EU. "Veliki su novci utrošeni za medijske kampanje, no bez velikog učinka, pa je logično bilo pokretanje medija koji će potaknuti razvoj civilnog društva, posebno u Brodu", rekla je Radman. Iako je posao na projektu bio zahtjevan, Radman je nakon svega zadovoljna i poručuje "danas smo tu i 'sviramo".

Projekt radio postaje EU, uz opremanje tehnikom, financira narednih 18 mjeseci. "Naš je moto da nema favoriziranih i marginaliziranih, svi su dobrodošli", ističe Irena Vukas, glavna urednica Radija 92FM. Što se tiče novinarske ekipe, trenutno je četvero zaposlenih, a u rad se uključilo i pet volontera.

chevron-right