Kad se Vladi ne da, neka se glas Sabora čuje

22. srpnja 2014.

Nakon što je 29 zastupnika i zastupnica svojim potpisom podržalo izmjene izbornog zakonodavstva na tragu GONG-ovih prijedloga, GONG organizira sastanak zastupnika "Kad se Vladi ne da,  neka se glas Sabora čuje" u srijedu, 23. srpnja 2014. u 12:30 u dvorani bana Josipa Jelačića u Hrvatskom saboru.

Na sastanku će sudjelovati:

Jakša Baloević (Novi val)
Goran Beus Richembergh (HNS)
Ljiljana Cvetojević (HSU)
Gvozden Flego (SDP)
Mirela Holy (ORaH)
Silvano Hrelja (HSU)
Marija Ilić (HSU)
Igor Kolman (HNS)
Jadranka Kosor (NZ)
Darko Ledinski (SDP)
Slavko Linić (NZ)
Natalija Martinčević (NZ)
Mladen Novak (Hrvatski laburisti - Stranka rada)
Milorad Pupovac (SDSS)
Vesna Sabolić (HNS)
Željko Šemper (HSU)
Nansi Tireli Hrvatski laburisti - Stranka rada)
Branko Vukšić (Hrvatski laburisti - Stranka rada)

Sastanak će otvoriti Dragan Zelić, izvršni direktor GONG-a, s ciljem da se rasprave daljnji koraci kako bi se od jeseni pristupilo reformi izbornog zakonodavstva koja se odnosi na promjene izbornih jedinica, uvođenje preferencijalnog glasanja, izmjene referendumskih pravila, zabranu kandidiranja osobama osuđenima za korupciju, gospodarski kriminal i ratne zločine, ujednačenje izbornih procedura, daljnju profesionalizaciju Državnog izbornog povjerenstva i biračkih odbora, promjene medijskih pravila praćenja izbora te ostalih GONG-ovih prijedloga unaprjeđenja izbornog zakonodavstva.

Uoči sastanka sa zastupnicima, predstavnici GONG-a će sutra održati sastanak i s Ivom Josipovićem, Predsjednikom Republike Hrvatske.

chevron-right