Tko je za promjene izbornih pravila?

15. srpnja 2014.

GONG organizira konferenciju za novinare na kojoj će objaviti konačan popis zastupnika koji podržavaju izbornu reformu na tragu GONG-ovih prijedloga "Još nije kasno za izbornu reformu" u srijedu u 12 sati u GONG-u.

Na konferenciji će govoriti Sandra Benčić, programska voditeljica Centra za mirovne studije, Dragan Zelić, izvršni direktor GONG-a te Nenad Zakošek, dekan Fakulteta političkih znanosti i član GONG-a.

Bliži se kraju posljednja prilika da zastupnici iskažu svoju osobnu potporu i spremnost na aktivno sudjelovanje u sveobuhvatnoj izbornoj reformi koja se odnosi na promjene izbornih jedinica, uvođenje preferencijalnog glasanja, izmjene referendumskih pravila, zabranu kandidiranja osobama osuđenima za korupciju, gospodarski kriminal i ratne zločine, ujednačenje izbornih procedura, daljnju profesionalizaciju Državnog izbornog povjerenstva i biračkih odbora te promjene medijskih pravila praćenja izbora.

Uoči ljetne stanke u zasjedanju Hrvatskog sabora, predstavnici GONG-a skupljali su potpise podrške saborskih zastupnika za izbornu reformu. Izjavu potpore Novom izbornom zakonodavstvu zastupnici imaju priliku potpisati do ponoći 15 srpnja.

chevron-right