Vlada usvojila Akcijski plan za provedbu POV-a

10. srpnja 2014.

Vlada je usvojila Akcijski plan za provedbu inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2014. do 2016. godine, a u međuvremenu je na svojim stranicama i pobrojila sve što je učinjeno u stremljenju ka otvorenosti.

"Inicijativa Partnerstvo za otvorenu vlast, kojoj se pridružilo 65 država, pokrenuta je od strane predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Baracka Obame na margini Opće skupštine Ujedinjenih naroda 2011. i govori o suradnji vlade i civilnog društva te zagovaranju i ostvarivanju otvorenije i odgovornije vlasti“, podsjetila je prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

„Naš prošli Akcijski plan i njegova realizacija ocijenjen je od strane nezavisnih stručnjaka među pet najboljih“, istaknula je Pusić i dodala da će se temeljem tih ocjena Hrvatska kandidirati u Upravni odbor inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast. Govoreći o četiri glavne karakteristike novog Akcijskog plana, Pusić je navela poboljšanje zakonskog okvira prava na pristup informacijama, proaktivnu objavu informacija i podataka, transparentnost rada javne uprave i sudjelovanje javnosti u oblikovanju i provedbi javnih politika.

chevron-right