Zavirite u moj film

04. lipnja 2014.

Povodom Dana otvorenih vrata udruga, udruga za unaprjeđenje duševnog zdravlja „Vrapčići“ organizira audiciju za kazališnu predstavu „Zavirite u moj film“ u subotu, 7. lipnja 2014. u 18 sati u Volonterskom centru Slavonski Brod, Kralja Petra Krešimira IV br.2.

„U našoj predstavi uz navedene studente glume i članove udruge želimo okupiti sve ljude koji glume "pod tušem", čitav život sanjaju o svjetlima pozornice i Hollywooda, ali do sada nisu imali prilike ostvariti svoj san. U opuštenoj i veseloj atmosferi pružit ćemo priliku svim zainteresiranim da pokažu svoje glumačke potencijale, provode svoje slobodno vrijeme u kazališnoj djelatnosti istovremeno čineći nešto korisno i humanitarno. Očekujemo i brojna putovanja jer želimo što više ljudi diljem Hrvatske upoznati s problemima psihički bolesnih osoba.“ ističe predsjednica udruge Vrapčići Dubravka Ergović Novotny,dr.med.spec.psihijatar.

Udruga poziva sve zainteresirane da im se pridruže i kreativno izraze u nastajanju prve hrvatske predstave o duševnim smetnjama te tako realziraju vlastite glumačke potencijale, osjete atmosferu amaterskih kazališta kao iz engleskih serija poput  Ubojstva u Midsomeru, istraže svoje emocije, misli, energiju, tijelo te doživje sebe i druge i iz drugačije perspektive.

Predstava prati dva glavna lika, okolnosti pod kojima su se razboljeli, prepreke na putu ozdravljenja, stvarne i svakodnevne probleme s kojima se mladići i djevojke koje obolijevaju od psihičkih smetnji suočavaju. U predstavu će biti utkana i jedna lijepa ljubavna priča. Scenarij za predstavu napisao je Matej Safundžić, student glume na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, koji je ujedno i jedan od dva glavna glumca u predstavi. Uz njega drugu glavnu ulogu nosit će Luka Stilinović, također student glume na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

Osim audicije u subotu, druga audicija bit će održana u utorak, 17. lipnja 2014. u 16 sati u Mjesnom odboru "Andrija Hebrang", blok 6, ulaz 1. Predstava će se uvježbavati tijekom ljeta , a premijera se očekuje u listopadu.

Kazališna predstava „Zavirite u moj film“ dio je suradnje udruge Vrapčići s GONG-om kao jačanje zagovaračkih kapaciteta Udruge.

chevron-right