Predizborni inventar alternativa i inovacija u politikama EU

05. svibnja 2014.

Povodom izbora zastupnika u Europski parlament, Platforma 112, Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Grupa 22, Clubture i Zeleni forum organiziraju konferenciju za novinare Predizborni inventar alternativa i inovacija u politikama EU u utorak, 6. svibnja 2014. u 12 sati u Zagrebačkom centru za nezavisnu kulturu i mlade – POGON (Kneza Mislava 11, Zagreb).

Organizacije civilnog društva u suradnji sa sindikatima predstavit će kandidatima za izbore za Europski parlament prijedloge alternativa i inovacija politika za više demokracije, sigurnosti i održivog razvoja u novom mandatu Europskog parlamenta i Europske komisije te pozvati ih da se o njima očituju podražavaju li prijedloge te kako će ih javno promicati u sferi europske politike.

Predizborni inventar predstavit će:

  • Duje Prkut, GONG
  • Darko Šeperić, Savez samostalnih sindikata Hrvatske
  • Enes Ćerimagić, Zelena akcija
  • Katarina Pavić, Clubture

Kasnije istoga dana u 18 sati dr.sc. Jordi Vaquer, direktor Open Society Iniative for Europe (OSIFE) će održati predavanje „Kriza europskih demokracija: otpornost, reforma, dezintegracija ili regresija“ na Fakultetu političkih znanosti (dvorana A) u organizaciji Mreže fondacija Otvoreno društvo (OSF) i Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Više o predavanju pročitajte ovdje.

chevron-right