Izmjene sustava skrbništva

18. veljače 2014.

Povodom izmjena Obiteljskog zakona, Udruga za samozastupanje, GONG i Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom organiziraju okrugli stol „Izmjene sustava skrbništva u Prijedlogu Obiteljskog zakona“  pod pokroviteljstvom Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku u ponedjeljak, 24.veljače 2014. od 11 do 13 sati u Hrvatskom saboru (dvorana Ivana Mažuranića).

Cilj skupa je pokrenuti raspravu oko izmjena Obiteljskog zakona s posebnim fokusom na odredbe koje uređuju skrbništvo, kao i mogućnosti za unaprjeđenje Prijedloga zakona u skladu s Konvencijom o pravima osoba s invaliditetom.

Uvod u raspravu svojim kratkim izlaganjem dati će Ivana Milas Klarić s Pravnog fakulteta, Anka Slonjšak, Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, Daniela Bratković s Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta, Neda Miščević, odvjetnica te  predstavnica Udruge za promicanje inkluzije, Iva Prpić,  pomoćnica ministrice Ministarstva socijalne politike i mladih te predstavnici Udruge za samozastupanje, fokusirat će se na prikaz uređenja skrbništva temeljem Prijedloga nacrta Obiteljskog zakona.

Nakon toga uslijedit će rasprava o mogućim izmjenama trenutnog modela skrbništva, potencijalnim opcijama i primjerima dobre prakse te o pretpostavkama za modele podrške u odlučivanju i konkretnim preporukama.

Okvirni program dostupan je ovdje.

chevron-right