Ima li uvjeta za građansko obrazovanje?

09. siječnja 2014.

Nakon eksperimentalne provedbe građanskog odgoja i obrazovanja te najava sustavnog uvođenja tog predmeta u obrazovni sustav, Mreža mladih Hrvatske, Centar za mirovne studije i GONG organiziraju konferenciju podrške sustavnom i kvalitetnom uvođenju građanskog obrazovanja „Znam, razmišljam, sudjelujem“ u ponedjeljak, 13. siječnja 2014. od 10 do 17 sati u hotelu Lav (Ulica Josipa Jurja Strossmayera 18) u Vukovaru.

Nakon predstavljanja rezultata istraživanja provedenog među učenicima viših razreda osnovne te prvog i drugog razreda srednje škole u kojima se eksperimentalno provodio program građanskog odgoja, raspravit će se o ključnim pitanjima i preduvjetima za građansko obrazovanje.

Jesu li osigurani uvjeti i budžet za sustavno uvođenje građanskog odgoja i obrazovanja? Kakvi su planovi za stručno usavršavanje učitelja i nastavnika? Koje su mogućnosti suradnje škola i organizacija civilnog društva? Neki su od izazova o kojima će se raspravljati s predstavnicima relevantnih institucija, škola i organizacija civilnog društva na konferenciji koja je organizirana u okviru programa Dana mira u Vukovaru - obilježavanje mirne reintegracije Vukovara.

Detaljan program pogledajte ovdje.

chevron-right