Održivost podijeljenog obrazovanja

04. prosinca 2013.

Forum za slobodu odgoja i Mreža centara za obrazovne politike vas pozivaju na konferenciju koja će se održati 13. prosinca 2013. godine od 10.00 do 17.00 u Hotelu „Lav“ u Vukovaru. Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati istraživanja identifikacije mehanizama podrške i realizacije prava na obrazovanje manjinskih skupina provedenog u Vukovarsko-srijemskoj županiji, Istarskoj županiji i Gradu Zagrebu kao i komparativna perspektiva u odnosu na druge zemlje Europske unije i IPA države u kojima je Mreža centara za obrazovne politike provela slično istraživanje.

Navedeno istraživanje provedeno je u sklopu IPA projekta „Lider/ce za lokalnu zajednicu“ čiji je nositelj Forum za slobodu odgoja, a provoditelj aktivnosti istraživanja partnerska organizacija Mreža centara za obrazovne politike. Partner na projektu je i Vukovarsko-srijemska županija, a projekt je sufinancirao Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge.

Konferencija će okupiti međunarodne, nacionalne i lokalne dionike i stručnjake s ciljem poticanja rasprave o održivosti raznih modela podijeljenog obrazovanja. Istovremeno, naglasak konferencije bit će na utjecaj podijeljenog obrazovanja na društvenu koheziju te, u kontekstu inkluzivnog obrazovanja, propitivanje trenutne prakse.

Kako bismo uspjeli u zajedničkom cilju jačanja demokratskog obrazovnog sustava u Republici Hrvatskoj, pozivamo vas da nam se odazovete ovom pozivu i potvrdite svoj dolazak elektroničkom poštom na: forum@fso.hr ili preko e-obrasca dostupnog ovdje.

Na kraju, napominjemo kako Forum za slobodu odgoja nije u mogućnosti pokriti troškove putovanja i smještaja sudionika na konferenciji koji se prijave putem elektronske pošte ili e-obrasca.

chevron-right