I Vijeće za medije zbog cenzure osudilo "U ime obitelji"

01. prosinca 2013.

Hrvatsko vijeće za medije upozorilo je i osudilo „u medijskom prostoru dosad neviđen presedanski postupak Građanske inicijative "U ime obitelji", koja je dijelu medija uskratila akreditacije i mogućnost izvještavanja i praćenja iz prostora u kojima će pratiti i dočekati referendumske rezultate“.

„Građansku inicijativu pozivamo da upravo u ime demokracije na koju se pozivaju povuku svoju odluku i dozvole novinarima da rade svoj posao. Nevjerojatno je da se 2013. u zemlji članici Europske Unije zbog nezadovoljstva pisanjem ili praćenjem aktivnosti novinarima i određenim medijskim kućama zabranjuje izvještavanje“, upozorilo je Hrvatsko vijeće za medije, zaključivši da „time inicijativa slijedi trag Zdravka Mamića koji je iz istih razloga novinarima Indexa onemogućio praćenje rada Dinama".

"Kako u radu  Vijeća sudjeluju medijske kuće, portali, elektronički mediji koji pokrivaju gotovo 90 posto hrvatskog medijskog tržišta, ukoliko Inicijativa ustraje u  nedemokratskoj i cenzorskoj odluci", Vijeće je pozvalo svoje članove na "solidarnost i bojkot  njihovih aktivnosti prije i poslije objave rezultata referenduma".

chevron-right