Glasajte PROTIV - još možemo zatvoriti Pandorinu kutiju!

01. prosinca 2013.

Do zatvaranja birališta ostalo je još malo vremena, no ako već čudom nekim niste skoknuli zaokružiti PROTIV, možda vas koji od razloga nekih građana koji su glasali PROTIV potakne da to učinite.

„Nadam se da naša Hrvatska neće imati jednake i jednakije, a ako stavimo u Ustav ovu odredbu, dogodit će se upravo to. I zato sam glasala PROTIV!“, kazala je Mirjana Krizmanić, psihologinja i profesorica, nakon jutrošnjeg glasanja.

Da je referendum o tome hoće li u Ustav ući odredba o braku kao zajednici muškarca i žene, nepotreban i suvišan, čulo se već mnogo puta s najrazličitijih strana, a mnogi strahuju da je ovo tek prvi korak u otvaranju Pandorine kutije.

Na tom je tragu i Martina Savić, koja je postala mama dvoje blizanaca zahvaljujući medicinski potpomognutoj oplodnji: „Ovaj se referendum uopće nije niti trebao dogoditi jer nije u redu da većina odlučuje o manjini. Ovaj referendum je nepotreban, diskriminatoran, nazadnjački i jako jako skup u ovoj siromašnoj Hrvatskoj. Ako prođe, bojim se da je to otvaranje Pandorine kutije za razne druge ideje – hoće li nam određivati kojom ćemo stranom ulice hodati, koje knjige čitati ... ? Hoće li zabraniti medicinski potpomognutu oplodnju? Moj suprug i ja kao roditelji dvoje blizanaca dobivenih pomoću umjetne oplodnje  zbog naše djece i naših prijatelja glasali smo PROTIV.“

Birališta se zatvaraju u 19 sati, a rezultat referenduma bit će obvezujuć neovisno o broju birača koji će se odazvati glasanju, stoga čak i ako vas ne zanima politika, nemojte dopustiti da drugi kroje budućnost ne samo vama, nego i vašim prijateljima, članovima obitelji i svim ostalim sugrađanima, a bez da ste sami pokušali pridonijeti promjeni na bolje. 

Koliko god se vi ne želite baviti politikom, ona se bavi vama, a toga je svjestan i Marin Lisjak, student Filozofskog fakulteta, koji premda ističe da ga politika ne zanima, napominje: „Glasao sam PROTIV jer je to jedino ljudski i jer ne želim biti poluga za ostvarenje političkih ambicija Željke Markić“.

 „Glasala sam PROTIV jer je to jedino što sam mogla da spriječim fašizam“, kratko i jasno poručila je nakon obavljanja svoje građanske dužnosti Nives Miošić, aktivistica kampanje „Građani glasuju PROTIV“, čiji sudionik Duje Prkut zaključuje: „Glasao sam PROTIV jer sve što vidim ukazuje na to da se ova ustavna odredba neće koristiti za zaštitu braka i obitelji, već kao bolja početna točka u ustavnom rušenju Zakona o životnom partnerstvu.  No, još daleko bitnije, glasao sam PROTIV jer se ovom ustavnom odredbom napada ljudsko dostojanstvo svakog pojedinca, pa čak i onoga koji ne pripada nekoj manjini. Zato svi imamo dužnost i odgovornost izaći na referendum te zaokružiti PROTIV. Time ćemo pokazati da nam je stalo do naših prijatelja i do bližnjih u našem društvu.“

chevron-right