„Festival demokracije“ započeo u ozračju kršenja novinarskih sloboda

01. prosinca 2013.

Referendumsko jutro započelo je u ozračju kršenja novinarskih sloboda. Inicijativa U ime obitelji izvijestila je javnost kako je gotovo svim nacionalnim medijima zabranila pristup njihovom večernjem „druženju volontera“ na kojem će se pratiti preliminarni rezultati, i to s teškom optužbom da su svi ti mediji tijekom  kampanje „proizvodili i širili govor mržnje“ te „krivotvorenjem stvarnosti i zastrašivanjem građana služili aktualnoj vlasti“. Ove optužbe u suprotnosti su s nalazima Vijeća za elektroničke medije o medijskom praćenju referendumske kampanje.

Tek što je svanulo jutro „festivala demokracije“, inicijativa U ime obitelji zamračuje ne samo svoje financije i prostorije, već i hrvatski medijski prostor. Pitali smo se tko je sljedeći –  već danas to su novinari!  Ironije radi, nije li nezadovoljstvo novinarskim izvještavanjem dovoljan razlog da inicijativa U ime obitelji pokrene  neko novo događanje naroda, kako bi se iz Članka 38 Ustava izbacila rečenica: „Novinari imaju pravo na slobodu izvještavanja i pristupa informaciji.“?  

Kampanja Građani glasaju PROTIV poziva sve medije da nam se od 18h do 23h pridruže u Društvu arhitekata Zagreba, na Trgu bana Jelačića 3/I, gdje ćemo komentirati proces i prve rezultate referenduma, u društvu naših aktivista i podržavatelja. Molimo sve zainteresirane da se akreditiraju do 13h.

Referendumski dan započinjemo u 10h na biračkom mjestu u Gundulićevoj ulici 38 (Elektra) u Zagrebu  gdje će ugledna profesorica psihologije Mirjana Krizmanić ponosno glasati PROTIV  isključivosti i manipulacije te uputiti poruku svim građankama i građanima.

I danas nas možete pratiti iz sata u sat na našoj FB stranici Glasaj protiv. Pozivamo građane da svakako izađu na referendum i glasaju PROTIV, a da sve eventualne nedoumice ili nepravilnosti oko biračkog postupka provjere ili prijave Državnom izbornom provjerenstvu na www.izbori.hr , (01) 4569 712 i (01) 4569 712. Ukoliko žele, nepravilnosti mogu uputiti i nama na znanje na kontakt@glasajprotiv.com s napomenom da zaprimamo samo prijave  s navedenim kontakt podacima radi vjerodostojnosti i mogućnosti dodatne komunikacije.

chevron-right