Trgom i Hrvatskom orilo se PROTIV!

29. studenoga 2013.

"Poručili smo da želimo živjeti u zemlji koja će nas sve prigrliti. Duboko vjerujemo da je hrvatsko društvo otvoreno, uključujuće i kršćansko u svojim tradicijama i humanističko u svojoj budućnosti. Trgom i Hrvatskom jučer se orilo PROTIV! Vjerujemo da će tako biti i u nedjelju!" - istaknuli su u svojoj zahvali Građani glasaju protiv.

Ovim putem želimo se zahvaliti svima koji su sinoć iskazali svoju podršku kampanji „Građani glasaju PROTIV“. Sinoć smo pokazali da nas ima. Temperatura je brzo prešla iz minusa u plus. Sinoć nas je više od 10 000 jasno i glasno, glazbom poručilo da se protivimo podjelama, da se protivimo netrpeljivosti. Poručili smo da želimo živjeti u zemlji koja će nas sve prigrliti. Duboko vjerujemo da je hrvatsko društvo otvoreno, uključujuće i kršćansko u svojim tradicijama i humanističko u svojoj budućnosti. Trgom i Hrvatskom jučer se orilo PROTIV! Vjerujemo da će tako biti i u nedjelju!

Jučer su se javnosti u sklopu koncerta obratili, među ostalima, Mile Kekin, Nataša Janjić Lokas, Vili Matula, Barabara Nola, Siniša Labrović, Urša Raukar i Severina. I brojne druge javne osobe plesale su s nama čitavu noć.

Posebna zahvala ide izvođačima – Zlim bubnjarima, Punčkama, Fakofbolan, Le Zboru i Čipkicama, Kandžiji, Stillnessu, Kawasaki 3P, TBF-u i LET-u 3. Svi su svirali besplatno, odazvali se u roku od samo nekoliko dana i pokazali zašto su veliki. Zahvala i Radiju 808 na besprijekorno odrađenom live streamu koncerta, zahvaljujući kojem su u odličnoj glazbi i vrhunskom raspoloženju sudjelovali ljudi diljem Hrvatske. A sve to ne bi bilo moguće bez Vedrana Menige iz Pozitivnog ritma i Ilka Čulića, koji su u nemogućim uvjetima i nemogućim rokovima osigurali bendove, pozornicu, zvuk, rasvjetu i ostalo, ukratko – sve što jedan koncert čini vrhunskim.

Ali nismo gotovi, pred nama su još tri dana.

Sutra u isto vrijeme, točno u podne, ponosno hodamo za jednakost u Puli, Rijeci, Splitu i Zagrebu. Pridružite nam se opet, pokažimo svima da smo otvoreni i humani, pokažimo da smo ljudi. Jer ljudski je biti PROTIV!

chevron-right