Ustavne promjene u političkom oblaku

08. studenoga 2013.

Parlamentarna radna skupina za pripremu nacrta ustavnih promjena koju je osnovao saborski odbor za Ustav danas je održala svoj prvi radni sastanak na kojem se dogovorila oko načina rada kao i termina kada će se sastajati.

«Uz poziv na sjednicu članovima radne skupine dostavljena je i tablica u kojoj su pregledno izlistani svi prijedlozi za promjenu Ustava pristigli bilo u pisanom obliku bilo da su istaknuti tijekom saborske rasprave i rasprave na odborima», izvijestio je predsjednik radne skupine Peđa Grbin (SDP).

Predstavnike saborskih klubova zamolio je da se do ponedjeljka očituju ako imaju dodatnih prijedloga te da pojasne postojeće, a dogovoreno je i kako će se radna skupina sastajati svakodnevno idući tjedan.

«Koncentrirajmo se samo na prijedloge izrečene u raspravi kada je pokrenuta promjena Ustava jer ćemo ovako ići u nedogled», predložila je nezavisna zastupnica Jadranka Kosor.

Milorad Pupovac (SDSS) rekao je kako bi u što kraćem roku trebalo provesti promjene Ustava zbog raznih rupa koje imamo. Ocijenio je i kako ćemo, s obzirom na incijative koje su se počele pojavljivati, ući u razdoblje političke nesigurnosti.

HDZ-ovac Davorin Mlakar istaknuo je kako bi bilo dobro da im se priključe i stručnjaci za ustavno i kazneno pravo.

chevron-right