Igre na sreću - kako do novca iz EU fondova?

31. srpnja 2013.

U Banskim dvorima održana je šesta sjednica Međuresornog povjerenstva za koordinaciju politike financiranja projekata i programa udruga iz državnog proračuna, na kojoj je bilo riječi o prošlogodišnjem financiranju te novom modelu koji će uslijediti iduće godine. 

Pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice socijalne politike i mladih Milanke Opačić, kako piše vlada.hr, na sjednici je raspravljeno Izvješće o financiranju programa i projekata organizacija civilnoga društva iz javnih izvora u 2012. Opačić je pritom naglasila važnost što većeg usmjeravanja na korištenje programa i projekata iz fondova EU, koji će nam u narednom periodu biti dostupni u značajno većem iznosu nego u pretpristupnom razdoblju. I to za razliku od sredstava iz državnog proračuna i dijela prihoda od igara na sreću, na koja bi se svi korisnici proračunskih sredstava trebali oslanjati u što manjem obujmu te nastojati maksimalno racionalizirati zahtjeve iz navedenih izvora.

Predstavljeni su i planovi te prioriteti financiranja programa i projekata udruga iz javnih izvora u 2014. te su raspravljeni kriteriji raspodjele dijela prihoda od igara na sreću za programe organizacija civilnog društva za 2014. godinu. Predložen je novi model financiranja programa i projekata udruga u idućoj godini u sklopu kojega bi veću podršku u provedbi natječaja pružali Ured za udruge Vlade RH, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u suradnji s regionalnim zakladama i regionalnim centrima podrške. Cilj je novog modela podrške osigurati kvalitetniju pripremu i provedbu natječaja, ali i praćenje te vrednovanje rezultata programa i projekata udruga iz javnih izvora.

chevron-right