Koliko su i kako kandidati ispraznili džepove za 2. krug lokalnih izbora?

02. srpnja 2013.

Zadnji je dan za izvješća za drugi izborni krug, naime, kako podsjeća Državno izborno povjerenstvo, danas ističe rok u kojemu sudionici drugoga kruga lokalnih izbora održanog 2. lipnja moraju nadležnim izbornim povjerenstvima dostaviti financijski izvještaj o financiranju izborne promidžbe.

Nadležna općinska, gradska i županijska izborna povjerenstva izvješća će zaprimati danas do 16 sati, a najkasnije s današnjim danom, izvješća mogu biti poslana i preporučenom pošiljkom, podsjećaju u DIP-u i napominju da se u navedenom roku treba dostaviti financijski izvještaj o financiranju izborne promidžbe, kao i izvješća o primljenim donacijama, o promidžbenim rashodima te o cijeni i ostvarenom popustu za medijsko oglašavanje izborne promidžbe.

Sudinici izborne utrke, međutim, ne bi smjeli smetnuti s uma i da su najkasnije do 17. srpnja financijski izvještaj o financiranju promidžbe sa svim sastavnim dijelovima dužni objaviti na svojim web stranicama ili u lokalnom tisku, a DIP još podsjeća da se pod objavom na web stranici smatra objava u trajanju od najmanje 90 dana.

chevron-right