Uloga udruga u građanskom obrazovanju

11. lipnja 2013.

GONG u suradnji s GOOD Inicijativom za sustavno i kvalitetno uvođenje odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo u odgojno-obrazovni sustav organizira okrugli stol Uloga organizacija civilnog društva u neformalnom građanskom obrazovanju u četvrtak, 13. lipnja 2013. od 15:00 do 17:00 sati u Kući ljudskih prava u Zagrebu, Selska 112 c.

Nakon predstavljanja kampanje „Znam, razmišljam, sudjelujem: građanski odgoj i obrazovanje“, udruge članice GOOD Inicijative će predstaviti svoje programe usmjerene na građanski odgoj i obrazovanje te katalog neformalnog obrazovanja:

1. Petra Andrić, DOOR - Društvo za oblikovanje održivog razvoja
2. Martina Horvat, GONG
3. Ankica Milić, Anamarija Sočo i Monika Rajković, Mreža mladih Hrvatska
4. Lovorka Bačić i Iva Zenzerović, Centar za mirovne studije
5. Eli Pijaca Plavšić, Forum za slobodu odgoja
6. Marko Kovačić, Hrvatsko debatno društvo
7. Milana Romić, Kuća ljudskih prava
8.  Vlado Krušić, Hrvatski centar za dramski odgoj
9.  Emina Bužinkić, Documenta

Okrugli stol se organizira u sklopu Dana otvorenih vrata udruga Ureda za udruge Vlade RH te uz potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva u okviru programa Centri znanja za društveni razvoj.

GOOD Inicijativu za sustavno i kvalitetno uvođenje odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo u odgojno-obrazovni sustav čine: CARPE DIEM udruga za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih; Centar za mirovne studije; CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje; DirDem Direktna demokracija u školama; Documenta Centar za suočavanje s prošlošću; Forum za slobodu odgoja; GONG; Hrvatsko debatno društvo; Hrvatski centar za dramski odgoj, Koordinacija udruga za djecu; Kuća ljudskih prava Zagreb; Lezbijska organizacija Rijeka LORI; Mreža mladih Hrvatske; Slobodna škola-društvo za promicanje demokratskog obrazovanja; Zagreb Pride; Ženska soba – Centar za seksualna prava, Ženska udruga IZVOR.

chevron-right