„Bandić i Kerum koriste gradske resurse za kampanju“

14. svibnja 2013.

GONG je uočio niz slučajeva zlouporabe javnih resursa u izbornoj kampanji za lokalne izbore, posebno u Zagrebu i Splitu, te očekuje da nadležne institucije istraže i sankcioniraju te slučajeve, izjavio je  izvršni direktor GONG-a Dragan Zelić.

Zelić je Hini objasnio da je aktualni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji se natječe za još jedan gradonačelnički mandat, prikazan na plakatima s logotipom Grada Zagreba.

"U Zagrebu su dijeljeni i letci o samopregledu dojke, na kojima, uz upute o samopregledu, stoji i pozdrav gradonačelnika i logotip Grada", upozorio je Zelić, naglasivši da pitanje korištenja logotipa nije toliko važno koliko činjenica da je riječ o financiranju kampanje gradskim novcem.

Ustvrdio je da i aktualni splitski gradonačelnik Željko Kerum u kampanji zloupotrebljava gradske resurse, odnosno da gradske urede koristi za organiziranje izbornih skupova, na koje moraju ići svi zaposlenici gradske uprave.

"Bandića i Keruma bit će i drugdje po Hrvatskoj, ali ono što je problem je činjenica da nadležna izborna povjerenstva ne reagiraju na takve pojave. Od institucija tražimo da te slučajeve istraže i sankcioniraju", poručio je Zelić.

Kerum odbacio GONG-ove prozivke 

Ured splitskog gradonačelnika Željka Keruma odbacio je prozivke iz GONG-a da u predizbornoj kampanji zloupotrebljava gradske resurse, odnosno da gradske urede koristi za organiziranje izbornih skupova na koje su primorani ići svi zaposlenici gradske uprave.

"Ni aktualni gradonačelnik, a ni stranka kojoj je na čelu ne organizira u gradskim uredima izborne skupove, kao što niti ne prisiljava zaposlenike Gradske uprave na odlazak na takva događanja. Budući da gospodin Zelić nije naveo u kojim su to uredima i kada organizirani izborni skupovi te o kojim je skupovima riječ, ovim ga putem pozivamo da svoje tvrdnje o zloupotrebi potkrijepi dokazima ili se ispriča, prije svega uposlenicima Gradske uprave Splita", navodi u priopćenju Kerumov ured.

chevron-right