GONG nastavlja stručno usavršavanje učitelja i nastavnika

10. svibnja 2013.

Nakon prošlogodišnje pilot edukacije „Građanska pismenost“ koju su nastavnici ocijenili uspješnom i potrebnom, GONG nastavlja razvijati stručna usavršavanja učitelja i nastavnika kao ključnih aktera u procesu unapređenja građanskog odgoja i obrazovanja.

Cilj Edukacije za građansku pismenost je doprinos razvoju građanskih, društvenih i političkih kompetencija samih nastavnika te osposobljavanje za kvalitetnije poučavanje građanskog odgoja i obrazovanja u školi, s osobitim naglaskom na političku dimenziju.

Očekivani ishod edukativnog programa je pripremljenost nastavnika za poučavanje učenika aktivnom građanstvu, razumijevanju društvenih i političkih procesa te ulozi medija i Europske unije u društvenom i političkom životu.

Program je podijeljen u tri glavna dijela, tzv. modula: politička pismenost, EU pismenost i medijska pismenost koji će biti organizirami u razdoblju od lipnja do studenog 2013.

Prvi modul „Politička pismenost“ bit će proveden u razdoblju od 19. do 21. lipnja 2013. u Zadru, a termini održavanja ostalih modula će biti dogovoreni s polaznicima.

Zbog ograničenih organizacijskih mogućnosti, u program će biti uključieno 15 sudionika kojima osiguravamo troškovi puta i smještaja. Prednost pri odabiru imat će nastavnici s iskustvom u poučavanju građanskog odgoja i obrazovanja te nastavnici koji se planiraju uključiti u poučavanje građanskog odgoja i obrazovanja.

Stoga, pozivamo sve zainteresirane nastavnice i nastavnike te učiteljice i učitelje da se prijave na stručno usavršavanje do 27. svibnja 2013. ispunjavanjem prijavnice (koja se nalazi ovdje) te slanjem na mail adresu educentar@gong.hr

Za dodatne informacije kontaktirajte Martinu Horvat, voditeljicu GONG-ovog Edukacijskog centra (T: 01 4825 440; F: 01 4825 445).

Edukaciju za građansku pismenost se provodi uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva u području Centara znanja za društveni razvoj.

chevron-right