Uključi se u promjene

09. svibnja 2013.

Ne čitate novine jer ne podupiru teme koje su vama bitne? Organizirajte školski novinarski tim koji će istraživati probleme s kojima se susrećete. Aktivirajte se u svom razredu! Osmislite kampanju za izbor predsjednika razreda i predstavite učenicima zašto ste baš vi prava osoba koja će ih zastupati u učeničkom vijeću škole!

Stara jezgra vašeg mjesta je prošarana grafitima? Povežite se s obližnjom strukovnom školom i zajednički je osvježite novom bojom fasade.

Baš ste „zagrizli“ za određenu društvenu temu? Okupite svoje vršnjake i pozovite sugrađane na radionicu gdje ćete ih educirati o zanimljivostima koje ste pripremili.

Autobusna linija koja vodi do vaše škole nije pouzdana ili uopće ne postoji? Organizirajte javnu peticiju i dođite s pravom podrškom pred lokalne vlasti.

Nije dovoljno znati svoja prava, već se za njih treba i izboriti! Upravo je to nit vodilja predmeta Građanski odgoj i obrazovanje čije sustavno uvođenje u obrazovni sustav kroz kampanju „Znam, razmišljam, sudjelujem!“ podržava Mreža mladih Hrvatska, Centar za mirovne studije i GONG kroz IPA program Europske unije „Novo doba ljudskih prava i demokracije u školama“.

Detaljne informacije kako se pridružiti kampanji „Znam, razmišljam, sudjelujem“ možete pronaći ovdje, a primjere ostalih aktivista i inicijativa komentirajte na Facebook profilu Građanski odgoj i obrazovanje.

Znamo da znate, znamo da razmišljate, pokažite nam da sudjelujete!

chevron-right