Tko još živi na mojoj adresi?

30. travnja 2013.

Povodom novog Zakona o prebivalištu te ususret lokalnim izborima GONG organizira javnu raspravu "Tko još živi na mojoj adresi?" u ponedjeljak, 6. svibnja 2013. od 10 do 12 sati u Kući ljudskih prava (Selska cesta 112c, Zagreb).

Bilo je slučajeva u kojima, od 1.200 provjerenih, čak više stotina osoba ne živi na tim adresama“, upozorio je nedavno ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić. Osim slučajeva prijave 10 osoba koje žive u 30 m2, u Hrvatskoj je bio i čest slučaj „glasanja“ mrtvih osoba. Tome bi na kraj trebao stati kvalitetan angažman policije u provedbi novog Zakona o prebivalištu.

Na javnoj raspravi koju će moderirati Sandra Benčić, programska voditeljica Centra za mirovne studije, o napretku provedbe Zakona govorit će predstavnik/ica Ministarstva unutarnjih poslova, a glavne izazove će predstaviti Aleksandar Tolnauer, predsjednik Savjeta za nacionalne manjine RH i Dragan Zelić, izvršni direktor GONG-a. Nakon izlaganja, od 10:45 do 12:00 slijedi rasprava sa zainteresiranom javnošću.

Za dodatne informacije o proceduri odjave i/ili provjere prebivališta pogledajte GONG-ov Vodič za prebivalište.

chevron-right