Građanke i građani Dubrovnika na prvoj crti demokracije

25. travnja 2013.

GONG poziva građanke i građane Dubrovnika da ove nedjelje izađu na birališta kako bi, iskazivanjem svog mišljenja o referendumskom pitanju, ujedno pokazali da je vrijeme da institucije vlasti počnu slušati svoje građane ne samo u Dubrovniku, nego i u cijeloj Hrvatskoj.

Nakon što su uspjeli izboriti se za raspisivanje referenduma kao prva takva uspješna inicijativa građana u novijoj hrvatskoj povijesti, Dubrovkinje i Dubrovčani sada imaju priliku postati dobrim uzorom svim budućim građanskim inicijativama i poslati poruku svim budućim vlastima da mišljenje građana ne smiju ignorirati.

Za uspjeh referenduma ključno je da se na njega odazove više od 50 posto dubrovačkih birača kako se ne bi ponovila situacija iz Fužina gdje je nedostajalo 45 glasova za uspjeh tamošnjeg lokalnog referenduma. Usprkos činjenici da bi tijekom ovog proljeća građanke i građani Dubrovnika trebali izaći na birališta najmanje tri, a možda i četiri puta, GONG ih poziva da svima budu primjer aktivnih građana i pokažu da konkretnu ulogu u političkom životu grada, uz postojeće političke elite, mogu imati i građanske inicijative.

chevron-right