Renovirani GONG – svježa krv u Vijeću i Nadzornom odboru

05. ožujka 2013.

GONG je 28. veljače održao redovnu godišnju Skupštinu, koja je ove godine bila i izborna, te je kao najviše tijelo ove organizacije civilnoga društva odabralo i novu članicu Nadzornoga odbora, naime, Albini Dlačić i Mirni Santro pridružit će se Vesna Lalić, koja će zamijeniti Dubravku Obad uslijed prevelikog obima njezinih poslovnih obaveza.

Novim je članovima na Skupštini osvježeno i Vijeće GONG-a, koje je 4. ožujka održalo konstituirajuću sjednicu na kojoj je Berto Šalaj s Fakulteta političkih znanosti reizabran za predsjednika Vijeća u kojemu će mu pored opet izabranih članova Tamare Ćapete i Đorđa Gardaševića, profesora sa zagrebačkoga Pravnog fakulteta te novinara Nevena Šantića, direktora Kanala RI, društvo činiti i kolega s FPZG-a profesor Goran Čular, aktivist Gordan Bosanac iz Centra za mirovne studije, sociolog Renato Matić s Hrvatskih studija, bivši ustavni sudac i nedavno umirovljeni pučki pravobranitelj Jurica Malčić te osnivačica GONG-a Suzana Jašić.

Naime, dekanu FPZG-a Nenadu Zakošeku i Toniju Vidanu iz Zelene akcije te Marini Škrabalo iz GONG-a i Sandri Benčić iz Centra za mirovne studije istekao je mandat, a nakon što je njima GONG zahvalio na kvalitetnom radu u Vijeću, prigodu su iskoristili i novi članovi Vijeća izrazivši zadovoljstvo zbog svojega izbora. Matić je istaknuo da se osjeća posebno počašćenim što će moći pridonijeti GONG-u kao rijetkoj instituciji koju cijeni, dok je Čular izrazio nadu da će pomoći GONG-u da zagrebe i u teme unutarstranačke demokracije, a Jašić je najavila da će se u svom mandatu, osim nastojanja da zadrži sponu Vijeća i Ureda GONG-a gdje i dalje radi, fokusirati na osiguranje održivosti GONG-a kao udruge.

chevron-right