Ima li vlast sluha za neprofitne medije?

14. prosinca 2012.

Na današnjoj sjednici Vlade raspravljalo se i o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o elektroničkim medijima koji se, istaknula je ministrica kulture Andree Zlatar Violić, usklađuje sa Zakonom o općem upravnom postupku i Zakonom o upravnim sporovima. Također, definira se status neprofitnih audiovizualnih i radijskih programa te neprofitnih elektroničkih publikacija.

Na današnjoj sjednici Vlade raspravljalo se i o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o elektroničkim medijima koji se, istaknula je ministrica kulture Andrea Zlatar Violić, usklađuje sa Zakonom o općem upravnom postupku i Zakonom o upravnim sporovima. Također, definira se status neprofitnih audiovizualnih i radijskih programa te neprofitnih elektroničkih publikacija.

Uređuje se mogućnost sufinanciranja programa i sadržaja iz Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija na način da se pored sufinanciranja dosadašnjih programa uvodi sufinanciranje tzv. trećeg medijskog sektora, neprofitnih medija odnosno elektroničkih publikacija i internetskih portala.

chevron-right