GONG, T-PORTAL I FADE IN: pogledajte snimku druge debate o Europskoj uniji!

16. siječnja 2012.

U sklopu projekta „EU IN FORUM – povećanje razumijevanja procesa integracije i članstva u EU“, GONG je jučer organizirao drugu od tri debate o Europskoj uniji. I ovaj put moderirala ju je novinarka Mirjana Rakić, a sučeljavala su se mišljenja, stavovi i argumenti o učincima (ne)pristupanja Hrvatske Europskoj uniji na pojedinca iz ekonomske perspektive, u odnosu na zapošljavanje, školovanje, migracije, mobilnost kapitala, eurozonu... T-portal, omogućio je prijenos debate uživo, dok je Fade In producirao skraćenu emisiju za besplatno korištenje i prenošenje u svim medijima, koju možete pogledati ovdje.

U sklopu projekta „EU IN FORUM – povećanje razumijevanja procesa integracije i članstva u EU“, GONG je jučer, 17. siječnja, organizirao drugu od tri debate koje će održati u kampanji uoči referenduma o članstvu Hrvatske u Europskoj uniji.

Debatu je i ovaj put moderirala novinarka i urednica Mirjana Rakić,a sučeljavala su se mišljenja, stavovi i argumenti o učincima (ne)pristupanja Hrvatske Europskoj uniji na pojedinca iz ekonomske perspektive, u odnosu na zapošljavanje, školovanje, migracije, mobilnost kapitala, eurozonu, ... Za ulazak RH u EU svojim su se stavovima borili profesor Filozofskog fakulteta u Zagrebu Darko Polšek iglavni urednik časopisa Banka Željko Ivanković, dok su suprotnu stranu zagovarali Darko Mihajlović,slobodni konzultant specijializiran za krizni menadžement,  i aktivist Demokratske inicijative protiv Europske unije, Marko Kostanić.

Medijski partner na ovom projektu, T-portal, omogućio je prijenos debate uživo, dok je Fantastično dobra institucija - Fade In producirala skraćenu emisiju za besplatno korištenje i prenošenje u svim medijima, koju možete pogledati ovdje.

GONG provodi projekt „EU IN Forum – povećanje razumijevanja procesa integracije i članstva u EU“ u partnerstvu s udrugom Delta iz rijeke. Projekt sufinanciraju Europska unija kroz program IPA INFO 2009 Civil Society EU Info s 69.972,50€, European Fund for the Balkans kroz regionalni policy program “Think and link”, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske s 5.250,00 €, te Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija s 20.000,00 kn

Sadržaj produkcije odgovornost je provedbenih partnera i ne odražava nužno gledišta Europske unije ni Ureda za udruge Republike Hrvatske.

Posljednja debata održat će se 20. siječnja 2012. u kazalištu Trešnja.

 

 

chevron-right