Pogledajte prvu debatu o Europskoj uniji u produkciji GONG-a, FADE IN-a i T-portala

10. siječnja 2012.

U sklopu projekta „EU IN FORUM – povećanje razumijevanja procesa integracije i članstva u EU“ u Zagrebačkom plesnom centru 10.siječnja 2012. održana je prva od tri debate koje će GONG organizirati u kampanji uoči referenduma. U debati su sudjelovali Tvrtko Jakovina, profesor povijesti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i Petar Macut, nezavisni političar i znanstveni novak na Institutu Ivo Pilar.

Prva od tri debate koje će GONG organizirati u kampanji uoči referenduma, u sklopu projekta „EU IN FOrum“, održana je 10. siječnja 2012. u Zagrebačkom plesnom centru. U debati su sudjelovali Tvrtko Jakovina, profesor povijesti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i Petar Macut, znanstveni novak na Institutu Ivo Pilar. Debatu, koju možete pogledati na GONG-ovom YouTube kanalu,  moderirala je novinarka i urednica Mirjana Rakić, a u prvoj su se debati sučeljavala mišljenja, stavovi i argumenti o pitanjima vrijednosnih sustava, suvereniteta, identiteta, temeljnih ljudskih prava i sloboda.

Medijski partner na ovom projektu T-portal omogućio je prijenos debate uživo na www.tportal.hr, dok je Fantastično Dobra Institucija - Fade In producirao skraćenu emisiju za besplatno korištenje i prenošenje u svim medijima.

GONG provodi projekt „EU IN FOrum - povećanje razumijevanja procesa integracije i članstva u EU“ u partnerstvu s udrugom Delta iz Rijeke. Projekt sufinanciraju Europska unija kroz program IPA INFO 2009 Civil Society EU Info s 69.972,50€, European Fund for the Balkans kroz regionalni policy program “Think and link”, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske s 5.250,00 €, te Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija s 20.000,00 kn.

Sadržaj produkcije odgovornost je provedbenih partnera i ne odražava nužno gledišta Europske unije ni Ureda za udruge Republike Hrvatske.

Sljedeća debata u sklopu projekta održat će se 17. siječnja 2012., a u međuvremenu ovdje možete pročitati dojmove novinara T-portala  o jučerašnjem vrućem sučeljavanju.

chevron-right