Volonterskim susretom obilježen 14. rođendan GONG-a!

Jučerašnjim susretom sa svojim volonterima, GONG je proslavio 14. rođendan te ovakvim okupljanjem želio skrenuti pozornost na činjenicu da je 2011. godina proglašena Međunarodnom godinom volontiranja. Budući da su volonteri i volonterke već godinama pokretačka snaga civilnog društva, pa tako i GONG-a, za njih je organiziran prigodan program i druženje.

Jučerašnjim susretom sa svojim volonterima,GONG je proslavio 14. rođendan te ovakvim okupljanjem želio skrenuti pozornost na činjenicu da je 2011. godina proglašena Europskom godinom volontiranja. Budući da su volonteri i volonterke već godinama pokretačka snaga civilnog društva, pa tako i GONG-a, za njih je organiziran prigodan program i druženje.

Volonterski susret započeo je predavanjem o volonterstvu, kojim je okupljenima dat presjek institucionalnog okvira volontiranja te velikih volonterskih akcija u Hrvatskoj kao što su GONG-ov „narančasti amandman“ ili NATO na referendum. Predavanje je održala Mirela Travar iz GONG-a dok je potom njezina kolegica Petra Pekica okupljene volontere i volonterke upoznala s mogućnostima volontiranja u GONG-u te uvjetima koje je potrebno zadovoljiti kako bi se moglo stažirati u GONG-u.

Nakon edukativnog dijela programa, Dragan Zelić, izvršni direktor GONG-a, podijelio je zahvalnice Marku Šilingeru, Andri Riloviću, Marinu Živkoviću i Hrvoju Čabraji, najvjernijim GONG-ovim volonterima koji već dugi niz godina volonterski sudjeluju u GONG-ovim aktivnostima te u raznim prilikama bili neizmjerna pomoć. Svojim doprinosom i višegodišnjim promatranjima izbora sustavno su promicali vrijednosti aktivnog građanstva.

Susret je završio panelom na kojem su već spomenuti iskusni volonteri iznijeli svoja zapažanja o promatranju izbora kod nas i u inozemstvu, a koja su kao dugogodišnji GONG-ovi promatrači stekli na terenu. Raspravu je moderirala Mirela Travar.

Leave a Comment!