Volonterskim susretom obilježen 14. rođendan GONG-a!

14. travnja 2011.

Jučerašnjim susretom sa svojim volonterima, GONG je proslavio 14. rođendan te ovakvim okupljanjem želio skrenuti pozornost na činjenicu da je 2011. godina proglašena Međunarodnom godinom volontiranja. Budući da su volonteri i volonterke već godinama pokretačka snaga civilnog društva, pa tako i GONG-a, za njih je organiziran prigodan program i druženje.

Jučerašnjim susretom sa svojim volonterima,GONG je proslavio 14. rođendan te ovakvim okupljanjem želio skrenuti pozornost na činjenicu da je 2011. godina proglašena Europskom godinom volontiranja. Budući da su volonteri i volonterke već godinama pokretačka snaga civilnog društva, pa tako i GONG-a, za njih je organiziran prigodan program i druženje.

Volonterski susret započeo je predavanjem o volonterstvu, kojim je okupljenima dat presjek institucionalnog okvira volontiranja te velikih volonterskih akcija u Hrvatskoj kao što su GONG-ov „narančasti amandman“ ili NATO na referendum. Predavanje je održala Mirela Travar iz GONG-a dok je potom njezina kolegica Petra Pekica okupljene volontere i volonterke upoznala s mogućnostima volontiranja u GONG-u te uvjetima koje je potrebno zadovoljiti kako bi se moglo stažirati u GONG-u.

Nakon edukativnog dijela programa, Dragan Zelić, izvršni direktor GONG-a, podijelio je zahvalnice Marku Šilingeru, Andri Riloviću, Marinu Živkoviću i Hrvoju Čabraji, najvjernijim GONG-ovim volonterima koji već dugi niz godina volonterski sudjeluju u GONG-ovim aktivnostima te u raznim prilikama bili neizmjerna pomoć. Svojim doprinosom i višegodišnjim promatranjima izbora sustavno su promicali vrijednosti aktivnog građanstva.

Susret je završio panelom na kojem su već spomenuti iskusni volonteri iznijeli svoja zapažanja o promatranju izbora kod nas i u inozemstvu, a koja su kao dugogodišnji GONG-ovi promatrači stekli na terenu. Raspravu je moderirala Mirela Travar.

chevron-right