GONG ponudio svim stožerima kandidata edukaciju o promatranju izbora

09. prosinca 2009.

GONG u četvrtak, 10. prosinca, organizira trening o promatranju predsjedničkih izbora za predstavnike stožera predsjedničkog kandidata Nadana Vidoševića.

GONG u četvrtak, 10. prosinca, organizira trening o promatranju predsjedničkih izbora za predstavnike stožera predsjedničkog kandidata Nadana Vidoševića.

Naime, pred nadolazeće predsjedničke izbore GONG je ponudio svim stožerima predsjedničkih kandidata suradnju oko promatranja predsjedničkih izbora, s obzirom da Obvezatne upute broj 3 Državnog izbornom povjerenstva o promatranju izbora propisuju mogućnost promatranja izbora političkim strankama koje imaju svoje kandidate, kao i svim nezavisnim kandidatima.

Budući da promatranje izbora od strane političkih stranaka i nezavisnih kandidata smatramo važnim mehanizmom međusobne kontrole izbornih takmaca, dio svojeg znanja i resursa želimo bez naknade staviti na raspolaganje svim zainteresiranim sudionicima izbora.
S ciljem jačanja opsega i kvalitete takvog promatranja izbora, GONG je izradio priručnik o promatranju izbora koji smo u e-verziji spremni staviti na raspolaganje svim zainteresirani stožerima za edukaciju njihovih promatrača.

Također, svim smo stožerima ponudili po jedan (besplatni) jednodnevni trening o promatranju izbora za one osobe koje su zadužene za organizaciju promatranja izbora. Trening uključuje planiranje, edukaciju i koordinaciju promatrača, tehniku promatranja te komunikaciju i izvještavanje.

Pozivu se odazvao samo stožer kandidata Nadana Vidoševića te će za predstavnike njegovog stožera u četvrtak biti organiziran trening u prostorijama GONG-a.

chevron-right