Vlada: zahtjev GONG-a odbijen jer su traženi dnevni redovi klasificirani

07. svibnja 2009.

Vlada je odbila zahtjev udruge građana GONG za dostavljanjem preslika dnevnih redova sjednica Vlade Republike Hrvatske zatvorenih za javnost, a razlog uskraćivanja prava na pristup informaciji je taj što su dnevni redovi zatraženih sjednica označeni stupnjem tajnosti "tajno" i "vrlo tajno", priopćeno je sa zatvorenog dijela današnje sjednice Vlade.

ZAGREB, 7. svibnja 2009. (Hina) - Vlada je odbila zahtjev udruge građana GONG za dostavljanjem preslika dnevnih redova sjednica Vlade Republike Hrvatske zatvorenih za javnost, a razlog uskraćivanja prava na pristup informaciji je taj što su dnevni redovi zatraženih sjednica označeni stupnjem tajnosti "tajno" i "vrlo tajno", priopćeno je sa zatvorenog dijela današnje sjednice Vlade.

Vlada Republike Hrvatske na današnjoj je sjednici donijela izmjene i dopune Uredbe o viznom sustavu kojima se ukidaju vize za nositelje diplomatskih putovnica Alžirske Narodne Demokratske Republike, Hašemitske Kraljevine Jordana, Republike Kosova, Republike Kazakstan, Republike Kolumbije i Republike Perua. Također je donesena Uredba o objavi Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Sjedinjenih Meksičkih Država o ukidanju viza za nositelje hrvatskih diplomatskih i službenih putovnica te za nositelje meksičkih diplomatskih i službenih putovnica.

Donesen je i Zaključak u vezi sa sklapanjem Sporazuma o zajedničkom financiranju projekta "Vinske ceste - Zmajevac", između Općine Kneževi Vinogradi, Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja te Ministarstva turizma.

Vlada je prihvatila pokroviteljstvo nad 4. konvencijom hrvatskih izvoznika i dodjelom nagrada "Zlatni ključ", koje će se održati u Zagrebu, 25. svibnja ove godine, te nad obilježavanjem 130. obljetnice rođenja znanstvenika Milutina Milankovića, koje će se održati u Dalju, 29. i 30. svibnja ove godine.

Na prijedlog ministra zdravstva i socijalne skrbi, Maja Grba Bujević imenovana je privremenom ravnateljicom Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, koja će provesti postupak upisa Zavoda u sudski registar.

Božidar Pankretić imenovan je predsjednikom Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a članovima su imenovani Petar Čobanković, Silvia Cikoš, Žaklina Jurišić i Nada Zrinušić, kaže se među ostalim u priopćenju Vladinog Ureda za odnose s javnošću.

chevron-right