Mehun odbacio GONG-ove prigovore o zatvorenim sjednicama vlade

Glasnogovornik hrvatske Vlade Zlatko Mehun odbacio je danas prigovore udruge GONG o vladinoj netransparentnosti i zatvorenim sjednicama.

ZAGREB, 10. ožujka 2009. (Hina) – Glasnogovornik hrvatske Vlade Zlatko Mehun odbacio je danas prigovore udruge GONG o vladinoj netransparentnosti i zatvorenim sjednicama.

“Apsolutno ništa što se tiče rada Vlade nije obavijeno nikakvom tajnom”, kazao je Mehun novinarima u Banskim dvorima.

Hrvatska Vlada, kaže, njeguje praksu većine europskih zemalja, odnosno otvorenih i zatvorenih sjednica, a odluke sa zatvorenih sjednica transparentno se objavljuju u priopćenjima nakon sjednica.

Sve odluke, pa i sa zatvorenih sjednica, koje podliježu objavi u službenom glasilu, u njemu se i objavljuju, rekao je Mehun, napominjući kako se odluke s oznakom službene i vojne tajne tako i tretiraju.

Naglasio je i da se odluke Vlade objavljuju i na njezinim internetskim stranicama i podsjetio da je Vladinu stranicu u svibnju prošle godine jedan portal koji se time bavi proglasio najboljom.

Na prigovore GONG-a o netransparentnosti dodjele novca iz proračunske zalihe, Mehun kaže kako ne vidi da je išta bilo tajno u podjeli novca u prošloj godini. “To je izračunato do lipe i taj podatak je objavljen”, istaknuo je Mehun.

Udrugu GONG i druge organizacije civilnog društva pozvao je da se obrate Vladinu uredu za odnose s javnošću, kako bi razvili bolju komunikaciju.

“Komunicirajmo više pa ćemo i za bilo kakve nedoumice naći bolje rješenje”, poručio je Mehun.

Podsjetio je da je slične prigovore o netransparentnosti i zatvorenim sjednicama Vlade GONG bio iznio i prije šest mjeseci te da današnji “napad” nije takve vrste da bi se trebao razviti u javnu polemiku.


Vezano: Godišnji izvještaj GONG-a o otvorenosti rada Vlade u 2008. (10. ožujka 2009.)

Leave a Comment!