ZAHTJEV ZA OBJAVOM ISPRAVKA OBJAVLJENE INFORMACIJE

07. siječnja 2009.

U prošloj emisiji Brisanog prostora bilo je riječi o izdvajanju Vlade RH za udruge te je uspoređena potpora Vlade GONG-u i Narodu. Osim što su izrečeni podaci posve netočni, oni ovako prikazani navode na zaključak da je GONG udruga favorizirana od sadašnje vlasti.Hrvatska radiotelevizija
Redakcija Informativnog programa
Emisija Brisani prostor
N/r: Goran Milić, urednik

Zagreb, 18. prosinca 2001.

ZAHTJEV ZA OBJAVOM ISPRAVKA OBJAVLJENE INFORMACIJE

Poštovani g. Miliću, 

u prošloj emisiji Brisanog prostora bilo je riječi o izdvajanju Vlade RH za udruge te je uspoređena potpora Vlade GONG-u i Narodu. Na žalost, spomenute informacije u prilogu su netočne te u skladu sa Zakonom o javnom priopćavanju (članci 31, 34, 35 i 36) tražimo da objavite ispravak informacije.

Rečeno je da je1999. don Anto Baković dobio od hrvatske Vlade 500.000 kn za glasilo Narod. GONG Suzane Jašić dobio je 50.000 kn. 2001. Anto nije dobio ništa, a GONG Suzane Jašić dobiva 500.000 kn.

Osim što su izrečeni podaci posve netočni, oni ovako prikazani navode na zaključak da je GONG udruga favorizirana od sadašnje vlasti. Ovako prikazana i netočna informacija vrijeđa dostojanstvo ugled i čast Udruge koja već 5 godina radi i djeluje u različitim uvjetima, u čijim je aktivnostima sudjelovalo preko 10 000 građana i koja jednakim odnosom prema svim strankama i građanima dugo i temeljito gradi imidž nepristranosti, što je jedan od najosnovnijih principa rada GONG-a.

Ne znamo koliko je dobio Narod, no GONG je od Vlade RH po godinama dobio:
1999.: 140.000 kn
2000.: 145.000 kn
2001.: 125.444 kn

Spomenute podatke mogli ste pronaći i na www.uzuvrh.hr ili pozivom u Ured za udruge Vlade RH ili u, naravno, GONG.

Nadamo se da ćete nas ubuduće Vi ili Vaši kolege svakako kontaktirati jer je naše poslovanje javno i profesionalno. Nadamo se da Vi to mislite i za svoj rad te nam je žao što smo Vam se, nakon dvije godine, prisiljeni ponovo ovako obraćati. Šteta, gospodine Miliću.

Suzana Jašić
Izvršna direktorica GONG-a

chevron-right