PRIOPĆENJE ZA JAVNOST POVODOM IZBORA ZA VIJEĆA I PREDSTAVNIKE NACIONALNIH MANJINA I IZBORA ZA PREDSTAVNIKE NACIONALNIH MANJINA I HRVATSKOG NARODA U LOKALNIM PREDSTAVNIČKIM TIJELIMA

07. siječnja 2009.

Povodom izbora za članove neizabranih ili nepotpunih vijeća nacionalnih manjina i njihovih predstavnika, te povodom dopunskih izbora za predstavnike nacionalnih manjina i hrvatskog naroda u predstavničkim tijelima lokalnih jedinica, koji će se održati 15. veljače 2004. godine, GONG će provoditi edukativnu kampanju. GONG će građane s izborima upoznati kroz video i audio spot, 21 radio-emisiju "Građanski sat", brošuru koja će biti distribuirana umetanjem u novine, te web stranicama GONG-a.

Medijima

Zagreb, 28. siječnja 2004. 

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST POVODOM IZBORA ZA VIJEĆA I PREDSTAVNIKE NACIONALNIH MANJINA I IZBORA ZA PREDSTAVNIKE NACIONALNIH MANJINA I HRVATSKOG NARODA U LOKALNIM PREDSTAVNIČKIM TIJELIMA

Aktivnosti GONG-a
Povodom izbora za članove neizabranih ili nepotpunih vijeća nacionalnih manjina i njihovih predstavnika, te povodom dopunskih izbora za predstavnike nacionalnih manjina i hrvatskog naroda u predstavničkim tijelima lokalnih jedinica, koji će se održati 15. veljače 2004. godine, GONG će provoditi edukativnu kampanju. GONG će građane s izborima upoznati kroz video i audio spot, 21 radio-emisiju "Građanski sat", brošuru koja će biti distribuirana umetanjem u novine, te web stranicama GONG-a www.izbori-hr.info. Sve informacije dostupne su i na telefonu GONG-a 060 202020 (1,36kn/min). Aktivnosti GONG-a za izbore koji će se održati 15. veljače, financijski potpomažu ASB Hrvatska i misija OESS-a u Hrvatskoj.

Poziv građanima - pripadnicima nacionalnih manjina
S obzirom da se izbori neće održati u svim općinama, gradovima i županijama, pozivamo pripadnike nacionalnih manjina da se informiraju o održavanju izbora u svojoj općini, gradu i županiji.
Sve birače podsjećamo da rok za upisi/ispis/promjenu podataka u popisima birača ističe 1. veljače. Kako su nacionalna pripadnost te prebivalište u pojedinoj općini/gradu glavni uvjeti za biračko pravo na ovim izborima, pozivamo građane -pripadnike nacionalnih manjina da provjere točnost svojih podataka u popisu birača u uredima za opću upravu do 1. veljače. Ukoliko se mijenja podatak o nacionalnosti, u ured za opću upravu potrebno je doći osobno.

Suzana Jašić
Predsjednica GONG-a

chevron-right