PONOVNI ZAHTJEV ZA OBJAVOM ISPRAVKA OBJAVLJENE INFORMACIJE

Informacija da je GONG dobio 560.000 kn od Grada Zagreba je točna jer smo mi, naime, održali konferenciju za novinare kad smo donaciju dobili. No, radi se o godini 2000. i o izborima za gradske četvrti Grada Zagreba (prosinac 2000.) Tako i dalje Vaša tvrdnja o 2001. godini ne stoji.

Hrvatska radiotelevizija
Redakcija Informativnog programa
Emisija Brisani prostor
N/r: Goran Milić, urednik

Zagreb, 18. prosinca 2001.

PONOVNI ZAHTJEV ZA OBJAVOM ISPRAVKA OBJAVLJENE INFORMACIJE
Veza: Dopis novinarke Ozane Bašić

Poštovani g. Miliću, poštovana gđice Bašić,

spomenuti članak koji ste mi poslali i u kojem ste pronašli informaciju da je GONG dobio 560.000 kn od Grada Zagreba je točan jer smo mi, naime, održali konferenciju za novinare kad smo donaciju dobili. No, radi se o godini 2000. i o izborima za gradske četvrti Grada Zagreba (prosinac 2000.) Tako i dalje Vaša tvrdnja o 2001. godini ne stoji.

Nadalje, donacija je dobivena od Grada Zagreba, što je spadalo u lokalnu upravi i samoupravu, a sad spada pod lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu. U proteklih nekoliko godina, donacije smo dobivali i od ostalih jedinica lokalne uprave i samouprave (županije, gradovi i općine) te se podatak o Gradu Zagrebu ne može vaditi iz tog konteksta, a još manje svrstavati pod donaciju Vlade RH čija potpora ide kroz nadležne urede (Ured za udruge, Ured za ljudska prava…) i o čijem smo Vas iznosu izvijestili.

Ukoliko ste o prilogu govorili o potpori Vlade i jedinica lokalne uprave i samouprave (što nije vidljivo), rado ćemo Vam poslati i te podatke, a ukoliko ste govorili o potpori Vlade, podaci koje ste u prilogu iznijeli su, ponavljamo, netočni, kako za godinu 1999., tako i za godinu 2001., te i dalje stojimo pri zahtjevu o objavi ispravka netočne infomacije u dopisu koji smo vam prethodno proslijedili.

Suzana Jašić
Izvršna direktorica GONG-a

Leave a Comment!