TKO JE GOODMAN? SVATKO MOŽE BITI DOBAR ČOVJEK!

06. siječnja 2009.

Povodom Međunarodnog dana volontera koji se obilježava 5. prosinca, upućujemo čestitku i zahvalu svim građanima Hrvatske koji su u proteklih 10 godina sudjelovali u aktivnostima GONG-a i time dali svoj doprinos razvoju demokracije u našoj zemlji.

Medijima

U Zagrebu, 4. prosinca 2006.

TKO JE GOODMAN? SVATKO MOŽE BITI DOBAR ČOVJEK! - Čestitamo sutrašnji Međunarodni dan volontera

Povodom Međunarodnog dana volontera koji se obilježava 5. prosinca, upućujemo čestitku i zahvalu svim građanima Hrvatske koji su u proteklih 10 godina sudjelovali u aktivnostima GONG-a i time dali svoj doprinos razvoju demokracije u našoj zemlji.

Zahvalu upućujemo i svima koji su pomagali naše aktivnosti i volontere – brojnim poduzećima, donatorima, udrugama i institucijama. Najveću zahvalu upućujemo partnerima u našim aktivnostima – medijima, koji osim redovitog praćenja našeg rada, znaju prepoznati važnost naših edukativnih kampanja i bez čijeg razumijevanja ne bismo bili u mogućnosti organizirati iste.

Kampanja „Tko je Goodman? Svatko može biti dobar čovjek!” započela je 23. studenoga i završit će sutra, 5. prosinca, na Međunarodni dan volontera, a podržana je od strane gotovo 50 TV i radio postaja (popis je objavljen na www.gong.hr) koje besplatno emitiraju spot „Goodman”. Ovo je jedan od brojnih primjera kojim mediji pokazuju da, unatoč tržišnom određenju, prepoznaju i spremno podržavaju inicijative usmjerene ka općem dobru.

Podsjećamo da su Međunarodni dan volontera, 5. prosinca, proglasili Ujedinjeni narodi 1985. godine. Od tada širom svijeta, vlade, UN i civilno društvo provode individualne ili zajedničke akcije s ciljem obilježavanja Međunarodnog dana volontera kako bi se sve aktivnosti koje uključuju volontiranje i volontere učinile vidljivijima na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. I u Hrvatskoj su brojne udruge, vladine institucije, srednje škole, ali i tvrtke, odlučile obilježiti taj dan i potaknuti građane na volontiranje u zajednici.

U doba kad smo okruženi sve većim brojem informacija o lošim pojavnostima u društvu, volonteri koji nesebično daju na raspolaganje svoje vrijeme, znanje i talente ne očekujući zauzvrat nikakvu financijsku naknadu, primjer su ostalim građanima i osobe su koje su zaslužile priznanje.

Predsjednica GONG-a:
Suzana Jašić

Kampanja GONG-a financijski je podržana od strane CroNGO programa AED-a (Academy for Educational Development), financiranog od strane USAID-a.

chevron-right