GONG-u URUČENA NAGRADA VIJEĆA EUROPE ZA PROJEKT „PRVI PUT BIRAM“

06. siječnja 2009.

Zamjenici predsjednice GONG-a, Sandri Pernar, jučer je popodne u Strassbourgu zamjenik glavnog tajnika Vijeća Europe Maud de Boer-Buquicchio uručio nagradu Vijeća Europe za projekt „Prvi put biram“ kojeg GONG provodi već šest školskih godina u hrvatskim srednjim školama i u kojemu je do sada sudjelovalo 100.000 učenika.

Medijima

Zagreb, 31. siječnja 2006.

GONG-u URUČENA NAGRADA VIJEĆA EUROPE ZA PROJEKT „PRVI PUT BIRAM“

Zamjenici predsjednice GONG-a, Sandri Pernar, jučer je popodne u Strassbourgu zamjenica glavnog tajnika Vijeća Europe Maud de Boer-Buquicchio uručila nagradu Vijeća Europe za projekt „Prvi put biram“ kojeg GONG provodi već šest školskih godina u hrvatskim srednjim školama i u kojemu je do sada sudjelovalo 100.000 učenika.

Na natječaju Vijeća Europe „Mladi aktivni građani“ GONG je jedan od pet pobjednika, zajedno s udrugama iz Njemačke, Rusije, Mađarske i Sjeverne Irske, čiji projekti, kako je istaknuto, stvaraju osjećaj uključenosti i predanosti demokratskom društvu kroz edukaciju mladih i promicanje aktivnog građanstva. Udrugama su uručena priznanja i nagrada u iznosu 1000 eura.

Ova nagrada priznanje je dugogodišnjim radu GONG-a i poticaj za nastavak projekta „Prvi put biram“ koji bi, kako su čelnici Vijeća Europe jučer istaknuli, bio aktualan i potreban u većini europskih zemalja.

Nakon preuzimanja i širenja programa GONG-a „Otvoreni Sabor“, „Internship program“ i „Građanski sat“ po zemljama Jugoistočne Europe, projekt „Prvi put biram“ uskoro će započeti u Gruziji od strane gruzijske nevladine organizacije ISFED, slijedeći iskustva i uspjehe GONG-a.

Predsjednica GONG-a:
Suzana Jašić

chevron-right