Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva odobrila organizacijama oko 30 milijuna kuna

08. prosinca 2008.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva priopćila je danas da je organizacijama civilnoga društva na natječajima, pozivima na suradnju, nagradama i višegodišnjim potporama odobreno oko 30 milijuna kuna.

ZAGREB, 8. prosinca 2008. (Hina) - Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva priopćila je danas da je organizacijama civilnoga društva na natječajima, pozivima na suradnju, nagradama i višegodišnjim potporama odobreno oko 30 milijuna kuna.

U priopćenju navodi da je Upravni odbor Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva na sjednici 25. studenoga donio Odluke o odobravanju financijskih sredstava za projekte, institucionalne potpore, nagrade, suradnju i partnerstvo u 2008. godini.

Navodi da se s nešto više od 1,9 milijuna kuna financira 20 projekata u programskom području "Zajedno za bolje", a sa oko 5,5 milijuna kuna 45 projekata u programskom području "Demokratizacija i razvoj civilnoga društva".

S više od 5,8 milijuna kuna financira se 30 institucionalnih potpora razvoju i/ili stabilizaciji udruga, a sa 975.000 kuna do 65 građanskih inicijativa financiranih po Decentraliziranom modelu u partnerstvu s regionalnim zakladama u Osijeku, Zagrebu, Puli i Splitu.

Odobreno je deset nagrada "Škola - prijatelj zajednice" u ukupnom iznosu od 100.000 kuna za najbolje volonterske inicijative u osnovnim i najbolje modele volontiranja mladih u srednjim školama, što uključuje plaketu, priznanje i novčanu nagradu od po 10.000 kuna za svaku nagrađenu školu.

Također se, između ostaloga, s više od 4,7 milijuna kuna financira 27 institucionalnih potpora (od 2007. do 2009.) te 29 institucionalnih potpora (od 2008. do 2010.) s oko 4,7 milijuna kuna.

Donijeta je i odluka o uspostavljanju partnerstva za decentralizirani model financiranja i Regionalni razvoj s pet regionalnih mreža organizacija i četiri regionalne zaklade u ukupnom iznosu od gotovo 3,3 milijuna kuna.

chevron-right