Odbor za referendum Saboru isporučio peticiju za referendum o NATO-u

24. lipnja 2008.

Aktivisti Odbora za referendum danas su u Hrvatski sabor donijeli 126.392 potpisa, kojima su građani zatražili raspisivanje referenduma o ulasku Hrvatske u NATO.

ZAGREB,24. lipnja 2008.(Hina) - Aktivisti Odbora za referendum danas su u Hrvatski sabor donijeli 126.392 potpisa, kojima su građani zatražili raspisivanje referenduma o ulasku Hrvatske u NATO.

Novinarima su izjavili da su potpise prikupili još u travnju, od kada su pokušavali dogovoriti prijam kod predsjednika Sabora Luke Bebića i u saborskom tajništvu, no kako do danas nisu dobili odgovor, peticiju su odlučili predati u Urudžbeni odjel. Istaknuli su da se uz imena građana na peticiji nalaze i njihovi matični brojevi.

Glasnogovornica Odbora za referendum Lana Vego ustvrdila je kako je to "zanemarivanje i ignoriranje" koje "tjera na zaključak kako postoji nedostatak političke volje u smislu komunikacije s građanima i biračima". Njezin kolega Aleksandar Atzivelkas najavio je, pak, nove inicijative Odbora, koji će tražiti izmjenu sadašnje ustavne odredbe prema kojoj su propisani uvjeti za raspisivanje referenduma na zahtjev 400 tisuća građana.

(Hina) xibob ysp

chevron-right