Ponavljanje zahtjeva iz Otvorenog pisma organizacija civilnog društva

Na dan kad se održavaju Dani udruga u Zagrebu željeli bismo podsjetiti na Otvoreno pismo koje smo 21. svibnja 2008. uputili Vladi Republike Hrvatske, kao i na zahtjeve koje smo u njemu iznijeli.

Zagreb, 13. lipnja 2008.

PONAVLJANJE ZAHTJEVA IZ OTVORENOG PISMA KOJEG SU ORGANIZACIJE CIVILNOGA DRUŠTVA UPUTILE VLADI REPUBLIKE HRVATSKE 21. SVIBNJA 2008.

Na dan kad se održavaju Dani udruga u Zagrebu željeli bismo podsjetiti na Otvoreno pismo koje smo 21. svibnja 2008. uputili Vladi Republike Hrvatske, kao i na zahtjeve koje smo u njemu iznijeli (pismo u prilogu).

U petak, 6. lipnja 2008., održan je sastanak na kojemu predstavnici organizacija civilnog društva nisu dobili odgovore ni pojašnjenja na svoje zahtjeve od strane predstavnika Vlade, točnije predstavnika Ministarstva financija, Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, Porezne uprave te Ureda za udruge.

Ovom prilikom ponovno Vladi Republike Hrvatske upućujemo iste zahtjeve i tražimo hitan sastanak s premijerom Vlade Republike Hrvatske, odnosno osobom koja može odgovoriti na naše zahtjeve i pružiti nam jasne i konkretne odgovore.

U protivnom, bit ćemo prisiljeni pažnju na svoje probleme skrenuti drugim metodama.

Otvoreno pismo od 21. svibnja 2008. (107 KB)

———————–
ACT, B.a.B.e., Cenzura Plus, Centar za mirovne studije, DIM, Fade In, Forum za slobodu odgoja, GONG, Koordinacija udruga za djecu, Protagora, Transparency International Hrvatska, ZamirNet, Zelena akcija, Zelena Istra, Ženska soba

Leave a Comment!