OBAVIJEST ZA MEDIJE: Kako GONG radi, koliko ima zaposlenika i kakve su im plaće?

16. listopada 2007.

Uslijed pogrešnih napisa koji su se pojavili u pojedinim medijima, a tiču se iznosa plaća zaposlenika GONG-a, GONG je na svojim web stranicama www.gong.hr objavio informacije o plaćama, kao i strukturu zaposlenika te ostale informacije u vezi rada i financiranja GONG-a.Medijima

Zagreb, 21. lipnja 2007.

Uslijed pogrešnih napisa koji su se pojavili u pojedinim medijima, a tiču se iznosa plaća zaposlenika GONG-a, GONG je na svojim web stranicama www.gong.hr objavio informacije o plaćama, kao i strukturu zaposlenika te ostale informacije u vezi rada i financiranja GONG-a. Podsjećamo da GONG na svojim web stranicama svake godine objavljuje izvještaje o svom radu te izvore financiranja, a nakon što primimo određenu donaciju te prije početka bilo kojeg projekta ili kampanje, javnost izvještavamo o primljenim iznosima i imenima donatora te planiranim aktivnostima.

Naše su web stranice u prošlogodišnjem istraživanju MAP Savjetovanja „O čemu i za koga izvještavaju udruge u Hrvatskoj – rezultati istraživanja Internet stranica“ proglašene najtransparentnijima, što je i predstavljeno na stručnom savjetovanju „Dobre prakse dobrog upravljanja: Iskustva javne uprave, poslovnog i neprofitnog sektora’ u Zagrebu, 16.3.2006. www.map.hr (projekti).

Također, na istim web stranicama nalazi se i očitovanje Suzane Jašić koje je poslala Odboru za medije 14. lipnja 2007., a povodom optužbi zastupnika iz redova HDZ-a da se kao predsjednica GONG-a i članica Programskog vijeća nalazi u sukobu interesa.

Žao nam je što neki mediji prije objavljivanja informacija i činjenica o GONG-u, informacije ne provjere u samome GONG-u ili konzultiraju naše web stranice, budući da informacije o svom radu nikad nikome nismo uskratili.

Kao i do sad, ostajemo na raspolaganju i zahvaljujemo na suradnji.

chevron-right