ČLANSTVO HDZ-A BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE ORGANIZIRANO SE JAVLJA GONG-u

16. listopada 2007.

Poštovani gospodine Jandroković, tijekom posljednjih nekoliko dana zaprimili smo gotovo 30 poziva osoba iz Bjelovarsko-bilogorske županije koje su nam se prijavile za promatranje izbora.
HDZ Bjelovarsko-bilogorske županije
n/r Gordan Jandroković, predsjednik ŽO-a
A. Hebranga bb
43 000 Bjelovar

Na znanje:
Ivi Sanaderu, predsjedniku HDZ-a
Ivanu Jarnjaku, glavnom tajniku HDZ-a

Zagreb, 4. lipnja 2007.

Poštovani gospodine Jandroković,

tijekom posljednjih nekoliko dana zaprimili smo gotovo 30 poziva osoba iz Bjelovarsko-bilogorske županije koje su nam se prijavile za promatranje izbora.

Iz razgovora smo doznali da su svi članovi HDZ-a, a većina su članovi Mladeži HDZ-a, te kako je protekloga tjedna „išla obavijest” te da su održani sastanci unutar HDZ-a na kojima im je rečeno („od strane predsjednika Mladeži“ te „u njihovoj organizaciji HDZ-a“) da se prijave GONG-u za promatranje parlamentarnih izbora.

Kako je GONG organizacija koja organizira građane za nestranačko promatranje izbora, moramo priznati da smo vrlo zbunjeni ovom organiziranom akcijom od strane jedne političke stranke.

Slažemo se da je stranačko promatranje izbora jednako važno kao i nestranačko, a nadamo se da će u budućnosti biti još i važnije, te nam je neshvatljivo da je zakonodavac propustio regulirati stranačko promatranje parlamentarnih izbora, na što smo u nekoliko navrata upozoravali, unatoč činjenici da su birački odbori višestranački.

Pozdravljamo svaku inicijativu građana koji nam se priključuju u našim aktivnostima, no priključivanje GONG-u zbog naloga političke stranke čije su članovi, nikako ne koristi ni njima, ni GONG-u, a ni razvoju participativne demokratske kulture u Hrvatskoj.

Vjerujemo da ćete se složiti s nama i informirati svoje stranačke dužnosnike i članstvo kako lojalnost stranci mogu dokazati na mnogo drugih različitih načina, npr. članstvom u biračkim odborima, a da ćete Vi i Vaše kolege zastupnici u budućnosti zakonom regulirati i stranačko promatranje izbora.

Zahvaljujemo na suradnji i upućujemo srdačan pozdrav,

Suzana Jašić
Predsjednica GONG-a

chevron-right