NAGRADA VIJEĆA EUROPE

27. rujna 2007.

U listopadu 2005, prijavili smo projekt „Prvi put biram“ na natječaj Vijeća Europe "Young active citizens Award” (Mladi aktivni građani) za odabir najboljih projekata za mlade koji promiču njihovo aktivno sudjelovanje u društvu.

U listopadu 2005, prijavili smo projekt „Prvi put biram“ nanatječaj Vijeća Europe "Young active citizens Award” (Mladi aktivni građani) za odabir najboljih projekata za mlade koji promiču njihovo aktivno sudjelovanje u društvu. Početkom prosinca, međunarodni žiri je odabrao 5 najboljih projekata iz cijele Europe - GONG je izabran kao jedan od pet pobjednika, zajedno s udrugama iz Njemačke, Rusije, Mađarske i Sjeverne Irske, čiji projekti, kako je istaknuto, stvaraju osjećaj uključenosti i predanosti demokratskom društvu kroz edukaciju mladih i promicanje aktivnog građanstva. Udrugama su uručena priznanja i nagrada u iznosu 1000 eura.

Zamjenici predsjednice GONG-a, Sandri Pernar, 31. siječnja 2006. je u Strassbourgu zamjenica glavnog tajnika Vijeća Europe Maud de Boer-Buquicchio uručila nagradu Vijeća Europe za projekt „Prvi put biram“ kojeg GONG provodi već šest školskih godina u hrvatskim srednjim školama i u kojemu je do sada sudjelovalo više od 100.000 učenika.

Ova nagrada priznanje je dugogodišnjem radu GONG-a i poticaj za nastavak projekta „Prvi put biram“ koji bi, kako su čelnici Vijeća Europe istaknuli, bio aktualan i potreban u većini europskih zemalja.

---------------

Internet stranice Vijeća Europe: http://www.coe.int 

chevron-right