Prijavi se na regionalnu ljetnu aktivističku školu - Trenutak je sada!

02. lipnja 2022.
Prijavi se na regionalnu ljetnu aktivističku školu - Trenutak je sada! 1

Omladinski centar CK13, Inicijativa mladih za ljudska prava - Hrvatska, Gong i Danes je nov dan organiziraju "REGIONALNU LJETNU AKTIVISTIČKU ŠKOLU – TRENUTAK JE SADA!", koja će se održati od 18.07. do 24.07.2022. u Sremskim Karlovcima za sudionice i sudionike iz Srbije, Hrvatske i Slovenije.

Ako želiš saznati više o društvenom aktivizmu i održivosti aktivističkog djelovanja, steći nova znanja i vještine građanskog samoorganiziranja, ako želiš upoznati vršnjake iz regije koji jednako kao i ti žele pozitivne promjene u društvu - onda je naša Regionalna ljetna aktivistička škola pravo mjesto za tebe!

Pripremili smo sedmodnevni program koji će uključiti teoriju, principe i praksu aktivističkog samoorganiziranja i djelovanja u različitim, ali međusobno povezanim područjima, kao što su ekologija, feminizam, antiratni aktivizam, građanska participacija i kreiranje javnih politika.

Tijekom škole dobiti ćeš priliku nadograditi svoje postojeće znanje i usavršiti svoje vještine, kao i priliku da upoznaš druge mlade ljude i razmijeniš svoja razmišljanja, interese, znanja i iskustva. 

Je li ova škola za tebe?

Ako imaš između 18 i 30 godina i živiš u Srbiji, Hrvatskoj ili Sloveniji, ako osjećaš potrebu i imaš volju da mijenjaš svijet na bolje - prijavi se! Ovom školom želimo te potaknuti da napraviš prve aktivističke korake, a ako ti aktivističkog iskustva ne nedostaje - da napraviš korak naprijed, ustraješ ili pokreneš novu inicijativu.

Što nakon škole?

Ljetna škola neće biti kraj našeg druženja. Nakon sedmodnevnog programa tebi i svim sudionicama i sudionicima škole osigurat ćemo nastavak rada i druženja kako biste svoje ideje mogli provesti u djelo, u svojim inicijativama ili s nama, u radu naših organizacija. 

Ako voliš pisati, imat ćeš priliku prenijeti na papir svoje aktivističko iskustvo ili društveni problem koji te se tiče, a mi ćemo ga objaviti na webu pojam.org.

Možeš i snimiti podcast koji ćemo emitirati na Radiju zajednice CK13, a ukoliko si otkrila/o nešto novo tijekom škole i želiš to detaljnije proučiti, pružit ćemo ti podršku u provođenju istraživanja. Ako pak želiš organizirati regionalnu inicijativu, akciju ili protest – rado ćemo ti pomoći. Mogućnosti su neograničene. Na tebi je da se aktiviraš, a trenutak je upravo sada! 

Logističke informacije

Radni jezici škole su srpski i hrvatski

Troškove putovanja, smještaja i prehrane pokrivaju organizatori škole.

Smještaj će biti organiziran u više krevetnim sobama u Ekološkom centru Radulovački.

U skladu s politikama nenasilja i vizijom drugačijeg svijeta, prehrana tijekom škole će biti veganska.

Sve sudionice i sudionici škole će nakon završene škole dobiti Youthpass certifikat

Kako se prijaviti?

Ukoliko ti sve dosad napisano zvuči zanimljivo, pozivamo te da se prijaviš popunjavanjem prijavnog formulara koji se nalazi OVDJE.

Rok za prijavu

Rok za prijavu je 26.06.2022.
Odabrane sudionice i sudionice bit će obavješteni mailom najkasnije do 01.07.2022.

Kriteriji odabira

Određeno znanje i prethodno iskustvo nije neophodno. Prednost pri odabiru za sudjelovanje imat će osobe koje u obrazloženju prijave pokažu visoku razinu motivacije za društveni aktivizam i društvene promjene te kojima bi škola najviše koristila.

Kontakt

Za dodatna pitanja i informacije, slobodno nam se javi na e-mail:

Za sudionike/ice iz Hrvatske: croatia@yihr.org
Za sudionike/ce iz Srbije: office@ck13.org
Za sudionike/ce iz Slovenije: maja@danesjenovdan.si

Trenutak je sada!

Ova aktivnost dio je projekta POJAM – Partnerstvo za održivo jačanje aktivizma mladih. Projekt se provodi u okviru programa Erasmus+ Ključna aktivnost 2: Strateška partnerstva u području mladih.

Prijavi se na regionalnu ljetnu aktivističku školu - Trenutak je sada! 2
chevron-right